1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Barzani: Bağdat Kürtlere garanti vermeli
Barzani: Bağdat Kürtlere garanti vermeli

Barzani: Bağdat Kürtlere garanti vermeli

Başkan Mesud Barzani, Bağdat'ın gerçek ortaklık noktasında Kürtlere garanti vermesi gerektiğini söyledi.

A+A-

 

Irak Ulusal Hikmet Hareketi Lideri Ammar El Hekim başkanlığındaki Bağdat heyeti Başkan Mesud Barzani tarafından kabul edildi.

 

Başkan Barzani’nin resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Barzani ile Irak Ulusal Hikmet Hareketi Lideri Ammar El Hekim başkanlığındaki heyet arasında gerçekleşen görüşmede, Irak’ta kurulacak yeni hükümetin yanı sıra Irak ve Kürdistan’daki son gelişmeler ele alındı.

Bağdat ile Erbil arasındaki sorunların çözümünün de masaya yatırıldığı görüşmede, Başkan Barzani’nin Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümünde uzlaşı, eşitlik ve anlaşma şartlarının yerine getirilmesi için önem bir aktör olduğu belirtildi.

Görüşmede, Başkan Barzani’nin heyete, Kürdistan halkının taleplerinin meşru olduğunu belirttiği ve bunun KDP için önemli olduğunu vurguladığı kaydedildi.

Başkan Barzani’nin “Kürdistan halkının ihlal edilmiş haklarının çözümü için geç kalınmıştır. Yeni süreçte yönetimde ortaklık, yasamada ittifak ve kamuda denge prensiplerinin dikkate alınması, sorunların çözümüne kapı aralayacaktır” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Sabah saatlerinde Erbil’e gelen El Hekim ve beraberindeki heyeti, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani ve yetkililer karşılamıştı.

K24 muhabiri, heyette Beyar ul-Xeyr Koalisyonu Başkanı Halid Ubeydi, Arap Kongresi Başkanı Salih Mutlak ve Vataniyye Koalisyonu yetkililerinden Haydar Molla’nın yer aldığını aktardı.

Başkan Barzani daha önce de Iraklı taraflarla gerçekleştirdiği görüşmelerde siyasi tarafların yönetimde ortaklık, yasamada ittifak ve kamuda denge gibi üç temel prensibe uyması gerektiğini belirtmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.