1. HABERLER

  2. DOSYA

  3. Barış Vakfı'nın Çözüm Süreci’nde STK’ların rolü raporu
Barış Vakfı'nın Çözüm Süreci’nde STK’ların rolü raporu

Barış Vakfı'nın Çözüm Süreci’nde STK’ların rolü raporu

A+A-

 

Barış Vakfı bir ilki gerçekleştirdi. Çözüm Süreci’nde STK’ların rolünü konu alan rapor çıkardı.

 

Hazırlık çalışmasına 2017 Mayıs ayında başladığımız 2013-2015 Çözüm Süreci’nde Sivil Toplum Kuruluşları” başlıklı rapor tamamlandı.  Raporu, Cuma ÇİÇEK hazırladı.  Saha araştırmasını Reha RUHAVİOĞLU ile Veysi ALTINTAŞ yaptı.  Alev ERKİLET, Bekir AĞIRDIR ve Etyen MAHÇUPYAN ise danışman olarak katkıda bulundu.

Raporda,Çözüm Süreci’nde STK’ların barış inşasına dair çalışmalarının muhasebesi ile pozisyonlarının ve kapasitelerinin analizini bulabilirsiniz. Aynı zamanda, yeni bir barış sürecinin gelişmesi için sivil toplum kuruluşlarına ve siyasi aktörlere dönük önerileriler de raporda yer alıyor.

Çalışma sırasında Ankara’da 11, İstanbul’da 10, Diyarbakır’da 13, Van’da 11 STK temsilcisiyle  ve Diyarbakır’da 1, İstanbul’da 2 STK’lar üzerine çalışan uzmanla olmak üzere, toplam 48 kişi ile görüşme yapıldı.

Rapor,barışın inşasıyla ilgili teorik bir çerçeve sunarak başlıyor. İkinci bölümde müzakere süreçlerinin katmanları ele alınıyor. Devamında Türkiye’de sivil toplumun ve çatışma çözümünün genel bir değerlendirmesi ve geniş olarak 2013-2015 yıllarında çalışma yürüten sivil toplum kurumları analiz ediliyor. Çözüm Sürecinde STK etkinliklerinin muhasebesinin yapıldığı sonraki bölümde aynı zamanda Çözüm Süreci’nde çalışma yürüten STK’ların ortak yönleri tespit ediliyor. Sonuç bölümünde ise Kürt meselesinde müzakere ve uzlaşının imkanları ile çözüm ve uzlaşı için STK’ların rolüne yönelik öneriler yer alıyor.

Rapor, Türkçe, İngilizce ve Kürtçe dillerinde yayınlanmıştır. Rapora ulaşmak için burayı tıklayınız.

 

 

 

                  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.