1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'BARBAR İşgal Rejimi Mısırlı Askerleri Diri Diri Yaktı'
'BARBAR İşgal Rejimi Mısırlı Askerleri Diri Diri Yaktı'

'BARBAR İşgal Rejimi Mısırlı Askerleri Diri Diri Yaktı'

İnsanlığın yüz karası İşgal rejimi güçleri IDF'nin 1967 Altı Gün Savaşı’nda 20 Mısır askerini yakıp gömdüğü ortaya çıktı.

A+A-

 

İşgal rejiminden gazeteci ve yazar Yossi Melman, haberi Twitter hesabından paylaştı.

Yediot Ahronot gazetesinin yazarı Melman, IDF'nin 1967 savaşı sırasında 20 Mısır askerini canlı canlı yaktığını ve Kudüs'ün Latron kentinde toplu mezarlara gömdüğünü belirtti.

İşgal hükümetinin olaya yıllardır ağır sansür uyguladığına dikkati çeken Melman, "55 yıl sonra sansürün kaldırılmasıyla gerçek ortaya çıktı.

Siyonist gazeteci ve yazar Yossi Melman, olayı, Twitter hesabından paylaşarak duyurdu.

 “Savaştan günler önce Mısır'da Nasır, Ürdün Kralı Hüseyin ile bir savunma anlaşması imzaladı. Mısır, Batı Şeria’da, hiç kimsenin toprağı olmayan Latrun yakınlarında 2 komando taburu konuşlandırdı. Görevleri İsrail içine baskın yapmak ve Lid ile yakındaki bir askeri havaalanını ele geçirmekti.”

Siyonist gazeteci, şöyle devam etti:

“İsrail askerleri ve Naşon Kibbutzu üyelerinin katılımıyla çatışmalar çıktı. Bazı Mısır birlikleri kaçtı, bazıları esir alındı ve bazıları cesurca savaştı. İsrail ordusu, belirli bir noktada, havan topları ateşledi ve kurak yaz ayında binlerce ekilmemiş yabani çalılık alanı ateşe verildi. Yangında en az 20 Mısırlı asker öldüğünü kaydede Melman, sol görüşlü Naşon Kibbutzunun askeri komutanı olan Bloch’un kendisine yaptığı açıklamada, “Yangın, sıcak ve kuru çalılarda hızla yayıldı ve kaçma şansları yoktu" dediğini dile getirdi.

Melman, şimdi askeri sansürün kaldırılmasının ardından konuşan Bloch’ın şu ifadelerini aktardı:

“Sessizlik perdesi herkese uyuyordu. Bilen birkaç kişi bunun hakkında konuşmak istemedi. Utanç duyuyorduk. Ama her şeyin ötesinde, bu, savaşın hararetinde İsrail ordusunun kararıydı."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.