1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bakü: Petrol boru hattı vuruldu
Bakü: Petrol boru hattı vuruldu

Bakü: Petrol boru hattı vuruldu

Azerbaycan Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ermenistan'ın Bakü-Novorossiysk petrol boru hattını füzelerle hedef aldığını ancak saldırının Azeri ordusu hava savunma sistemleri tarafından önlendiğini açıkladı. Ermenistan, bu açıklamayı reddetti.

A+A-

 

Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'den beri devam eden çatışmalarda Azerbaycan cum. ve Ermenistan ikinci kez ateşkes mutabakatı sağlarken Bakü, Erivan'ın boru hatlarını hedef aldığını duyurdu.
Azerbaycan cum. Başsavcılığı'nın açıklamasına göre Azeri hava savunma sistemleri, Ermenistan'ın fırlattığı füzeleri Bakü yakınında, Hazar Denizi kıyısında bulunan Sitalçay köyünde etkisiz hale getirdi. Füzelerin enkazı boru hattının sadece 250 metre uzağına düştü.
İlham Aliyev  Danışmanı Hikmet Haciyev, füzelerin enkazının yer aldığı video görüntülerini Twitter hesabından paylaştı.

​Diğer taraftan Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azeri tarafın suçlamalarını reddetti.

Öte yandan Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ordunun Cebrail ilinin 13 köyünü daha Ermenistan'ın işgalinden kurtardığını duyurdu.

 Aliyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ermenistan ordusunun 18 Ekim'de yürürlüğe giren geçici insani ateşkesi alenen ihlal ederek Azeri sivil yerleşim birimleri ve mevzilerine ağır top atışı gerçekleştirdiğini belirtti.

Ermeni Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, "Azerbaycan Başsavcılığı'nın Bakü-Novorossiysk petrol boru hattına yönelik füze saldırısı düzenlendiği açıklaması tamamen yalan ve yalan hakkında yoruma gerek yok" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan  Facebook hesabından yaptığı açıklamada, 27 Eylül'de yeniden alevlenen çatışmaların resmi olarak tanınmayan Dağlık Karabağ'ın statüsü için yaşandığı belirterek, müzakerelerde Ermeniler için kabul edilebilir statünün elde edilmesinin imkansız olduğunu ve bu nedenle artık çatışmaların ancak teorik olarak durduralabileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.