1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bahçeli'den sıkıyönetim çağrısı!
Bahçeli'den sıkıyönetim çağrısı!

Bahçeli'den sıkıyönetim çağrısı!

MHP lideri Bahçeli, 'Anayasal bir çare olan sıkıyönetim uygulaması hemen devreye sokulmalıdır' dedi.

A+A-

Pazar günü Hakkari'nin Dağlıca ilçesinde gerçekleştirilen saldırıda 16 askerin, dün de Iğrdır'da düzenlenen saldırıda 14 polisin hayatını kaybetmesinin ardından MHP lideri Devlet Bahçeli açıklama yaparak sıkyönetim çağrısında bulundu.

Özel güvenlik bölgesi ilan edilmesinin yetersiz olduğunu ifade eden Bahçeli, "Anayasal bir çare olan sıkıyönetim uygulaması hemen devreye sokulmalıdır" dedi.

"SIKIYÖNETİM UYGULAMASI HEMEN DEVREYE SOKULMALI"

"24 saatlik süreyle oluşturulan özel güvenlik bölgesi ilan edilmesi gibi uyduruk ve pansuman yöntemlerden cayılarak, Doğu ve Güneydoğu'da can ve mal  güvenliği sağlanana, iç huzur ve asayiş temin edilene kadar Anayasal bir çare olan sıkıyönetim uygulaması hemen devreye sokulmalıdır. Türk milleti teröre haklı olarak tepki göstermektedir. Bayraklar evlere asılırken, milli ve demokratik itirazlar yurdumuzun her köşesinde beklendiği üzere yeşermekte, mesafe almaktadır. "

"GEREKLİ TEDBİRLER ACİLEN ALINMALI"

Bahçeli sözlerine şu şekilde devam etti;

"Bu menfur saldırılardan sonra öncelikli beklentimiz, teröristler ile işbirlikçilerinin bir an önce ele geçirilmesi ve muhtemel yeni terör saldırılarını önlemek için gerekli tedbirlerin devlet tarafından acilen alınmasıdır. Gerek duyulması halinde, yapılacak sıcak takibin sınır ötesini de kapsayacak şekilde ve izin almaksızın icra edilmesi artık meşru hale gelmiş bulunmaktadır.

Hiçbir ortaklık veya işbirliğinin mazereti bir tek vatan evladının  hayatından daha kıymetli sayılamayacaktır. Siyasal tartışmaların yoğunluk  kazandığı bu zamanda, terörle mücadele artık en önemli gündem maddesi olmalıdır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.