1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bahçeli’den Davutoğlu’na: Bak Serok, Amed değil Diyarbakır diyeceksin
Bahçeli’den Davutoğlu’na: Bak Serok, Amed değil Diyarbakır diyeceksin

Bahçeli’den Davutoğlu’na: Bak Serok, Amed değil Diyarbakır diyeceksin

A+A-

 MHP lideri Bahçeli, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun Rûdaw TV’ye verdiği röportajda yaptığı açıklamalara sert tepki göstererek, "Bak Serok, Amed değil Diyarbakır diyeceksin. İstanbul'u da dünyanın en büyük Türk-İslam kenti olarak söyleyeceksin” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Rûdaw TV’ye verdiği röportajda, Diyarbakır'ın "Amed" ismini memnuniyetle kullanabileceğini söylemesi, Kürtlerin en yoğunlukta İstanbul’da yaşadığını ifade etmesi ve Suriyelilerin Kürtler için federasyon kararı yorumuna MHP lideri Bahçeli sert tepki gösterdi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bahçeli, “Bak serok, Amed değil Diyarbakır diyeceksin. İstanbul’u da dünyanın en büyük Türk-İslam kenti olarak söyleyeceksin. Suriye’de federasyon önermen, fiilen Kobanili Ahmet olduğunun delilidir. Haddini bil, haysiyet sahibi ol. Sen ve efendilerin Türkiye’yi geçemez, bunu da unutma” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, paylaşımının devamında, “Son sözüm de serok Ahmet’e. Hz.Mevlana; ‘kalp denizdir, dil de kıyı. Denizde ne varsa kıyıya o vurur.’ Serokun diline vuranlar yozlaşmış ve yosun tutmuş kalbinin eseridir. Türkiye bir musibet tarafından az kalsın felakete uğrayacakmış. Şükür zamanında gereği yapılmış” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.