1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bahçeli hem Cemaat'i hem Akşener'i suçladı
Bahçeli hem Cemaat'i hem Akşener'i suçladı

Bahçeli hem Cemaat'i hem Akşener'i suçladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, isim vermeden Meral Akşener’i “Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü” olmakla suçladı. Al Jazeera’ye konuşan Bahçeli’ye yakın isimler “Devlet bey, elinde bilgi belge olmadan konuşmaz” dedi.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli parti içinde tüzük kongresi toplanmasını isteyen ve Genel Başkan adayı olacağını açıklayan isimleri eleştirdi. Partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı, isim vermeden Meral Akşener’i suçladı.

“Bunların içerisinde birisi vardır ki, gelecekte hep beraber göreceksiniz. Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP’de görevlendirilme meselesidir. Bu da ne ona ne de bir başkasına fayda getirmez. Herkes aklını başına alsın.”

Bu sözler ile hem Fethullah Gülen Cemaat’ini MHP’de genel başkanlık yarışına müdahil olmakla suçlayan Bahçeli isim vermedi ancak Al Jazeera’nin ulaştığı kendisine yakın isimler, MHP Genel Başkanı’na yakın isimler hedefteki ismin Meral Akşener olduğunu söyledi. Bahçeli’ye yakın kaynaklar, “Devlet bey elinde belge, bilgi olmadan konuşmaz. Bir şey söylüyorsa bir dayanağı vardır.” diye konuştu.

Oğan’a da tepki

Bahçeli’nin tepki gösterdiği bir diğer isim ise Sinan Oğan oldu. Bahçeli yine isim vermeden Oğan’ın hukuki olarak aday olmasının mümkün olmadığını söyledi.

“ Bunlardan bir tanesinin zaten aday olma imkanı yoktur. Çünkü ihraç edilmiştir. Davası Yargıtay’dadır. Yargıtay sonuçlanıncaya kadar üyelik özelliği taşımamaktadır.”

7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmeyen Oğan, seçimlerin hemen ardından partiden ihraç edilmişti. Ancak Oğan, bu karara itiraz etmiş, itirazı kabul eden mahkeme parti üyeliğine dönüşün yolunu açmıştı. MHP yönetimi avukatları aracılığıyla Yargıtay’da bu karara itiraz etti. Dosya yüksek mahkemenin önünde.

"Rus uçaklarının uçacak başka yeri mi kalmadı?"

Bahçeli, grup toplantısında Türkiye'nin dış politikasını eleştirdi. Rusya ile uçak krizi hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye dış politikada bütün mevzilerini kaybetmektedir. Erdoğan ‘Kasıt yok’ derken, sahibinin sesini duymayan Davutoğlu, ‘Emri ben verdim’ demiştir. Rusya bölgedeki askeri kapasitesini artırarak yeni nüfuz alanları oluşturmak için faaliyettedir. Hava sahasını ihlâl eden Rusya’dır. Rusya Devlet Başkanı Putin, ateşe adeta benzinle gitmektedir. Türkiye’nin IŞİD’den petrol aldığını söylemiştir.

Rusya Federasyonu gerginlik ve kutuplaşma politikalarıyla Ortadoğu’ya konuşlanmayı amaçlamaktadır. Rusya Federasyonu kesinlikle haksız ve art niyetlidir. Rusya’nın ekonomik yaptırımlara yönelmesi skandaldır. Türkmen Dağı’nda üzerlerine bomba bırakılan Bayırbucak Türkmenlerinin hak ve hukukunu ne yapacağız? Rusya’nın sınırlarımızda ne işi vardır? Rus uçaklarının uçacak başka yeri mi kalmamıştır?

Rusya’da Korkunç İvan çıkmıştır. Bizden korkak irade çıkmasına milletimiz müsaade etmeyecektir. Konu artık milli bir hâl almıştır. Rusya’nın Suriye’de büyük bir askeri operasyon planladığı anlaşılmıştır. Türkiye’yle Rusya arasındaki sürtüşmelerin tamiri, iki ülkenin komşuluk hukuku paralelinde sorunlarını çözmesi, en hâlisane beklentimizdir."

"Davutoğlu’nun demokrasi rezervi, Erdoğan’ın iki dudağının arasına bağlı"

MHP lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu da eleştirdi:

“Türkiye kontrolsüzce tırmanan gerilimin, insafsızca kurgulanan iç ve dış kutuplaşmanın tesirindedir. Ne Erdoğan’ın, ne de Davutoğlu’nun ileri süreceği herhangi bir mazeret kalmamıştır. 64. Hükümet ile birlikte yandaş çevreler tekrar umutlanmıştır. Allâme damatlar, Türkiye’yi enerji cenneti yapmak için enerji bakanlığına oturtulmuşlardır. 

Biz Davutoğlu’ndan çok şey bekliyoruz. Rüşvete, yolsuzluğa, yoksulluğa, soyguna, soytarılığa itiraz eden yoktur. O zaman durmak yok, aynen yola devam etmelerini bekliyoruz. Saray’a daha da tutunmasını, Saray’dan hiç çıkmamasını istiyoruz. Davutoğlu’nun demokrasi rezervi, Erdoğan’ın iki dudağının arasına bağlıdır.”

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.