1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bahçeli: 5'inci Parti Ortaya Çıkabilir
Bahçeli: 5'inci Parti Ortaya Çıkabilir

Bahçeli: 5'inci Parti Ortaya Çıkabilir

MHP lideri Devlet Bahçeli, 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri'nden çıkacak sonuca göre 5. partinin Meclis'e girebileceğini söyledi.

A+A-

Bahçeli, CNN Türk'te katıldığı programda 1 Kasım seçimlerinde 5'inci partinin ortaya çıkabileceğine işaret etti. Yeni partinin Meclise girebileceğini vurgulayan Bahçeli, "Bu milleti, Erdoğan'ın vesayetinden kurtarmak lazım." dedi. Bahçeli konuşmalarını şöyle sürdürdü:

"TÜRKİYE BİR KAOS YAŞAR"

"5. parti ortaya çıkabilir. 5. partiyi zaman gösterecek. 5. parti bir başka partinin parçalanması anlamında değil, belki de seçim sonuçları bir partiyi beşinci parti olarak Meclis'e getirecektir. Recep Tayyip Erdoğan'ın vesayetinden bu milleti ve özellikle AKP'yi kurtarmak lazım. 1 Kasım seçimleri 7 Haziran seçimine göre daha bir önem arz etmektedir. Bu seçim sonucu, önemli kaoslar yaratabilir, kabuslar yaratabilir. Bunları dikkate almak gerekir. Mesela çok az bir farkla Adalet ve Kalkınma Partisi devletin tüm imkanlarını seferber ederek medyayı aşırı derecede kullanarak halk ile temaslarını çok değişik ilişkiler kurmak suretiyle geliştirerek birinci parti konumuna geldiği zaman sayın Cumhurbaşkanı daha önce kullandığı bir ifadeyi hayata geçirebilir. Bu bir fiili durumdur. Başkanlık sitemini ilan ediyorum ben de devlet başkanıyım dediği anda önemli bir kaos. Türkiye bir kabus yaşar. Kabullenmiyor. Kaçak sarayda otururken partisi önemli bir yüzde 9 oranında oy kaybetmişken kalkıp bir fiili durumdan bahseden bir kişi tek başına bir iktidar durumunu bulduğu anda bu fili durum ve bunun uygulamaları Türkiye'de bir kabus ortamı ortaya koyabilir. Sıkıntılar olur. Böyle bir sonuç elde edilmez ise o zaman parlamentoda temsil edilecek olan partiler bulunmaktadır. AKP ile CHP'nin koalisyonuna zemin hazırlayan davranışlar sergileniyor. Bu defa da koalisyon yapılanması ile Türkiye yönetimsiz kalırsa o zaman yaşanacak sıkıntılar çok daha boyutlu olabilecek.

"BU YENİDEN BİR SEÇİMİ ZARURİ KILAR"

1 Kasım seçimleri fiili duruma ortam tanımayan, ama ülkeyi de yönetimsiz bırakmayan istikrar içerinde milletimize hizmet sunacak bir tabloyu ortaya koyması gerekir. 1 Kasım seçimleri, 7 Haziran benzer bir tablo olursa, koalisyon çalışmaları da sonuçsuz kalırsa, o zaman siyasi partilerde bir kaynama, arayış ortaya çıkar. Bu 5'nci bir partinin doğmasına vesile olabilir. Bu geçmiş dönemlerde yaşanmıştır. Bu yeniden bir seçimi zaruri kılar. Fakat Türkiye bu seçimi kaldıramaz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.