1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Baghuz’dan sivillerin kamyonlarla tahliyesi sürüyor
Baghuz’dan sivillerin kamyonlarla tahliyesi sürüyor

Baghuz’dan sivillerin kamyonlarla tahliyesi sürüyor

Suriye’nin doğusunda IŞİD’in son kalesi olarak bilinen Baghuz köyünden sivillerin tahliyesi cuma günü de devam etti.

A+A-

 

Reuters’in bölgedeki muhabiri, onlarca kamyonun içlerinde kadın ve çocukların da bulunduğu sivili köyden tahliye ettiğini duyurdu.

 

Suriye Demokratik Güçleri Sözcüsü Mustafa Bali, Reuters’e yaptığı açıklamada, köyde üç bine yakın sivilin bulunduğunu belirtti ve IŞİD’e yönelik son saldırıyı başlamadan bu kişilerin de tahliyesinin süreceğini bildirdi.

Bali, “Bütün sivilleri tahliye etmeyi başarırsak, her an Baghuz’a saldırıya geçebiliriz veya onları teslim olmak için zorlayabiliriz.” dedi.

Baghuz’un düşmesi, ABD ve bu ülkenin askeri birliklerine destek veren Suriye Demokratik Güçleri için "IŞİD’i Suriye’de tamamen bitirme" adına büyük önem taşıyor.

Türkiye için terör örgütü

Türkiye, ABD yönetiminin Kuzey Suriye’deki SDG ile yaptığı işbirliğinden rahatsızlık duyuyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından daha önce yaptığı açıklamada “Türkiye'nin SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında 'diyalog, temas, arabuluculuk' gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz. Terör yapılanmalarını meşrulaştırmak anlamına gelecek adımlar atmak yerine dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkeler terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir. Farklı isim ve kılıflar terör örgütünün kimliğini gizleyemez." ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.