1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Bağdat'tan Peşmerge ile anlaşma açıklaması
Bağdat'tan Peşmerge ile anlaşma açıklaması

Bağdat'tan Peşmerge ile anlaşma açıklaması

A+A-

 

 Irak Orak Operasyonlar Komutanlığı, Peşmerge Güçleri ile herhangi bir anlaşmanın yapılmadığını duyurdu.

 

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul, sınırların belirlenmesi konusunda merkezi Irak hükümeti ile Kürdistan Bölgesi arasında herhangi bir anlaşmanın söz konusu olmadığını belirtti.

Yahya Resul, “Kürdistan Bölgesi ile merkezi hükümet arasındaki sınırların belirlenmesinin yanı sıra peşmergenin önceki mevzilerine geri dönmemesiyle ilgili Erbil ile Bağdat arasında anlaşma yapıldı” yönündeki haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

Yahya Resul açıklamasında, Irak Ortak Operasyonlar Komutan Yardımcısı Korgeneral Abdulemir Reşid Yarallah ile Peşmerge Güçleri arasında anlaşma yapıldığı yönündeki haberlerin de gerçekle bağdaşmadığını ifade etti.

Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü, Peşmerge Bakanlığı ile Kerkük ve Kırfi kasabasında ortak operasyon odasının kurulması için anlaşma yapılmadığını kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde, Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı ile Peşmerge Güçleri'nin Kerkük ve Kıfri kasabasında kuracağı ortak operasyonlar odasının yakın zamanda çalışmalarına başlayacağı öne sürülmüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.