1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bağdat’taki hava sıcaklığı dünyayı endişelendiriyor
Bağdat’taki hava sıcaklığı dünyayı endişelendiriyor

Bağdat’taki hava sıcaklığı dünyayı endişelendiriyor

A+A-

Irak’ın başkenti Bağdat’ta görülen hava sıcaklığı, dünya basınına konu olurken, her yıl giderek artan bu sıcaklığın ileride dünya açısından tehlike arz edebileceği belirtiliyor.

Washington Post’ta yer alan haberde, Bağdat’ta “acımasız” bir sıcaklığın yaşandığı ve 28 Temmuz’da 52 derecelik rekor bir düzeyin kaydedildiği ve son 5 yılın en yüksek derecesi olduğu bildirildi.

Etkisini gösteren sıcak havanın, insanı fırındaymış gibi hissettirdiği yorumuna yer verildi ve insan sağlığı için tehdit oluşturduğu ifade edildi.

Atmosfer uzmanı Jos Lelieveld, sıcaklığın her yıl artarak süreceğini, bu konuda bir önlem alınmaması durumunda Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Hindistan’ın Bağdat gibi tehlikeli bir hal alacağı uyarısında bulunuyor.

Bazı ülkelerin bu sorunun üstesinden gelebileceğini kaydeden Jos Lelieveld, Irak’ın ise ekonomik ve siyasi sorunlarla boğuştuğunu, bu denli bir krizin de felakete yol açtığını belirtti.

Irak’ın güney bölgesinde etkili olan sıcaklar ve yağış azlığı nedeniyle su sorunu yaşanıyor. Binlerce kişi su kıtlığı nedeniyle bölgeyi terk etti

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.