1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Bağdat'ın tehditleri, ne kadar doğru bir karar aldığımızı gösterdi'
'Bağdat'ın tehditleri, ne kadar doğru bir karar aldığımızı gösterdi'

'Bağdat'ın tehditleri, ne kadar doğru bir karar aldığımızı gösterdi'

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Bağdat’ın tavırlarına ilişkin, “Referandum, Kürdistan halkının en doğal, barışçıl kararına ve haklarına karşı olanların gerçekliğini ortaya çıkardı"dedi.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani bugün Suriye Ulusal Kürt Konseyi ( ENKS) heyetini kabul etti. Ziyarette konuşan Başkan Barzani, Bağdat’ın tavır ve görüşlerinin tehdit içerdiğine vurgu yaptı.

Referandumun doğru bir karar olduğunu söyleyen Başkan Barzani, “ Referandum, Kürdistan halkının en doğal, barışçıl kararına ve haklarına karşı olanların gerçekliğini ortaya çıkardı. Tehdit dili kullanıyor. Görüşler ve tavırlar gösterdi ki biz referandumu yapmakta ne kadar da haklıymışız ve referandum doğru bir karardı” diye konuştu.

Görüşmede ENKS heyeti ise  Kürdistan halkının referandumda gösterdiği başarıdan dolayı hem kendi adlarına hem de Suriye’deki Kürtler adına Başkan Barzani’yi kutladı. Heyet, bağımsızlık referandumunu Kürdistan halkı için tarihi bir gün olarak adlandırdı. Bu başarıdan dolayı Kürdistan coğrafyasında yaşan tüm Kürtlerin mutluluk duyduklarını ifade etti.

Başkan Barzani, Suriye’deki Kürtlerin ve ENKS’nin desteklerinden dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.