1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bağdadi'nin Ortaya Çıkması ABD'nin Irak'ta Varlığı İçindir!
Bağdadi'nin Ortaya Çıkması ABD'nin Irak'ta Varlığı İçindir!

Bağdadi'nin Ortaya Çıkması ABD'nin Irak'ta Varlığı İçindir!

Irak Asaib ehl el'hak hareketi genel sekreteri Qeys el'Hezali, dün twitterden yaptığı paylaşımda, IŞİD terör örgütünün elebaşı Bağdadi'nin yeniden ortaya çıkması, Amerika'nın Irak'ta güçlerini bulundurmasını haklı göstermeye yönelik olduğunu söyledi.

A+A-

 

Qeys el'Hezali, Irak'ın güvenliği için Amerikan güçlerine ihtiyaç olmadığını belirterek, Irak silahlı güçlerinin  takviye edilmesiyle Irak'ın güvenliğinin sağlanacağını söyledi.

 

Qeys el'Hezali, Bağdadi'nin yeniden ortaya çıkmasının manasının  Irak'ın zayıflatılması ve Irak'ın güvenliği ve huzurunun bozulması olduğunu söyledi. 

Bölge uzmanları ve araştırmacıları, Ebubekir Bağdadi'nin  yeniden ortaya çıkmasını, Irak'ta terörizm tehlikesinin olduğunu abartmak ve Amerikan güçlerinin Irak ve bölgede bulunmasını haklı göstermeye çalışmaya yönelik olduğu görüşündeler.

Bu arada bir başka habere göre, Irak ordusu istihbarat  kurumu, Musul'un batısında IŞİD için casusluk yapan bir kişinin yakalandığını bildirdi.

Irak ordusu istihbarat kurumu, sözkonusu yakalanan kişinin terör örgütü IŞİD'in zulmünden kaçanların aileleri hakkında bilgi topladığını bildirdi. Sözkonusu kişinin daha önce 40 kişinin IŞİD tarafından öldürülmesine neden olduğu bildiriliyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.