1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BAE Filistin’e İhanetini Tescilledi
BAE Filistin’e İhanetini Tescilledi

BAE Filistin’e İhanetini Tescilledi

İşgalci Siyonist rejim Filistin’de cinayetlerine ve Kudüs’ü işgale devam ederken BAE normalleşme adımları çerçevesinde Tel Aviv’de büyükelçilik açtı.

A+A-

 

Büyükelçilik açılış törenine Siyonist İsrail rejimi Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog da katıldı.

BAE Büyükelçisi Muhammed Al Haca, törende yaptığı konuşmada; "Bu büyükelçilik sadece diplomatlar için bir ikametgah değil aynı zamanda aramızdaki ilişki kurma, ortaklık ve diyaloğu güçlendirme misyonumuza da temel teşkil edecek" dedi.

Muhammed Al Haca; "İlişkilerin normalleşmesinden bu yana, ticaret ve yatırım alanında görüşmeler gerçekleştirildi. Ekonomi, seyahat ve teknoloji de dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde büyük anlaşmalara imza attık" açıklamasında bulundu.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ise BAE bayrağını, Tel Aviv semalarında görmenin geçmişte uzak bir rüya gibi göründüğünü, bugün ise gerçek haline geldiğini söyledi.

Herzog, büyükelçiliğin açılışının sadece BAE-İsrail ilişkilerinde değil Ortadoğu'nun tamamı için önemli bir adım olduğunu savundu.

Siyonist rejim ve BAE 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.