1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Babacan ve Atalay’dan ‘Kürt sorunu’ çalışması
Babacan ve Atalay’dan ‘Kürt sorunu’ çalışması

Babacan ve Atalay’dan ‘Kürt sorunu’ çalışması

Abdullah Gül'ün desteğiyle parti kurmaya hazırlanan Ali Babacan ve Beşir Atalay, Kürt sorunu konusunda özel bir toplantı yaptı.

A+A-

 

Ali Babacan'ın, Kürt sorunun çözümü için kalabalık bir heyetle iki gün süren bir toplantı yaptığı öğrenildi.

 

Eski İçişleri Bakanı ve başbakan yardımcılarında Beşir Atalay'ın da yer aldığı toplantıya; Mesut Yeğen, Vahap Coşkun, Sinan Hakan, Mehmet Emin Aktar, Yusuf Alataş, Abdulbaki Erdoğmuş ve Sertaç Bucak gibi isimler katıldı.

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Ferit Aslan'a konuşan toplantının katılımcılarından eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Yusuf Alataş, şunları söyledi:

Kürt Sorunu özel bir öneme sahipti. Çünkü Türkiye’nin, demokrasi, insan hakları ve özgürlükler, hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konularında içerisine girdiği krizin temelinde büyük ölçüde Kürt Sorunu yatmaktadır. Toplantıya katılanlar hemen her konudaki düşüncelerini herhangi bir sınırlamaya tabi olmaksızın ifade ettiler. İki gün süren toplantıda, Ali Babacan da kuracakları partinin tartışılan konularla ilgili temel görüşlerini katılımcılarla tüm açıklığı ile paylaştı. Doğrusu ifade ettiği görüşlerinde oldukça samimi olduğu izlenimini edindim. Gelecekte ne olur, kurulacak parti başarıya ulaşır mı bilemem.

Babacan’ın Habertürk TV’de katıldığı yayını da izlediğini aktaran Alataş, şu değerlendirmeyi yaptı:

Babacan’ı ben de ekrandan dikkatle izledim. İfade ettiği görüşlere katılmamak mümkün değil. Özellikle iki cümlesi benim için özel bir öneme sahipti: İnsan hakları oylamaya tabi tutulmaz, o hak tanınır. Ev sahibi İslamcılar, diğerleri kiracı mı? Kesinlikle böyle bir şey yok. Avrupa Konseyi Venedik Komisyonu’nun demokrasi değerlerini baz alıyoruz. Türkiye’de bu türden cümleleri politikacılardan duymayalı yıllar oldu. Babacan, televizyondaki programdan birkaç gün önce katıldığım bir toplantıda da aynı görüşleri dile getirmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.