1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Babacan: Tam demokrasiye olan sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz
Babacan: Tam demokrasiye olan sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz

Babacan: Tam demokrasiye olan sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz

A+A-

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun son bulması ardından yaptığı ilk açıklamada “Tam demokrasiye olan sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Üzülerek söylüyorum, her alanda sadece ve sadece kötüye gidişin devamını göreceğiz” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna dair partsinin genel merkezinde açıklama yaptı.

Babacan, kesin olmayan sonuçlara göre seçimi önde götüren Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik olarak, "Kendisini tebrik diyorum. Kendisine çağrım, vatandaşlarımızın verdiği bu yetkiyi adalet, liyakat ve istişare ilkelerinden sapmadan kullanmasıdır" ifadelerini kullandı.

Babacan, "Vatandaşlarımızın yüzde 52'si tercihini Erdoğan'dan yana kullanmıştır, kendisini tebrike diyorum, kendisine çağrım, vatandaşlarımızın verdiği bu yetkiyi adalet, liyakat ve istişare ilkelerinden sapmadan kullanmasıdır" diye konuştu.

Babacan, açıklamasında, "Umutsuzluğa yer yok. Biz buradayız, sapasağlam ayaktayız. Bizim de kendimize çıkaracağımız dersler olacaktır. Doğru yoldan sapmayacağız. Tam demokrasiye olan sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Üzülerek söylüyorum, her alanda sadece ve sadece kötüye gidişin devamını göreceğiz. Ancak biz buradayız, tavsiyelerimizi ortaya koyacağız" dedi.

"Ülkemiz iyiye gitmeyecek"

Erdoğan’ın açıklamasına da değinen Babacan “O balkon konuşması yapan Erdoğan’a ne oldu? Bugün yaptığı ilk konuşmayı dinlediniz değil mi? Bir zamanların seçimi kazandıktan sonra ben bütün ülkenin cumhurbaşkanıyım diyen Erdoğan vatandaşlarımızın yüzde 48’inin desteğini alan rakibini yuhalattı ya. Değişti arkadaşlar çok değişti. Üzülerek söylüyorum bunu daha çok göreceğiz. Ülkemiz iyiye gitmeyecek” dedi.

Babacan "Erdoğan cumhurbaşkanı olmanın yetkilerini ve imkanlarını fiilen kullanırken aynı zamanda aday oldu. Kampanyasında montaj vardı hakaretler karalamalar vardı, kamu malını kendi seçim kampanyasında kullandı, devletin milletin sahip olduğu basın yayın organlarını neredeyse tamamen kendine tahsis etti, kamu kurumlarını seçime alet etti" şeklinde değerlendirdi.

Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu seçim sonuçlarına bakıp kavgacı popülist anlık politikalar peşine düşmeyeceğiz. Biz hiçbir zaman uzlaşıdan, ortak akıldan vazgeçmeyeceğiz, doğru yoldan sapmayacağız. Tam demokrasiye olan sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Partimiz tam demokrasinin mihenk taşı olmaya devam edecek. Hak ve özgürlükler için başlattığımız bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Korkmayacağız yılmayacağız ideallerimizden asla vazgeçmeyeceğiz.

“Tarihin doğru tarafından yer aldık”

Kılıçdaroğlu'na oy veren dostlarım mağlup değiliz. Biz her birimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit ve onurlu vatandaşlarıyız, vicdanımız rahat olsun, tarihin doğru tarafından yer aldık hep beraber, hakça mücadele ettik.Hep söylediğim gibi: Demokrasi emek ister. Demokrasi sabır ister. Demokrasi özen ister. Çok çalışacağız. Daha çok çalışacağız. Seçim sonucu öyle olmuş, böyle olmuş, biz asıl Türkiye’yi kazanmak için çalışacağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.