1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Babacan Siirt'te konuştu: Bir kere daha vurdular Musa Anter’i
Babacan Siirt'te konuştu: Bir kere daha vurdular Musa Anter’i

Babacan Siirt'te konuştu: Bir kere daha vurdular Musa Anter’i

A+A-

 Partisinin Siirt'te düzenlediği mitingde konuşan DEVA lideri Babacan, “Hiç kimsenin bu ülkeye yeniden 1990’ları yaşatmasına izin veremeyiz” dedi Babacan, “Bir kere daha vurdular Musa Anter’i. Anter davası da ‘cezasızlık zulmüne’ kurban gitti. Tıpkı JİTEM davalarında olduğu gibi, tıpkı Roboski’de olduğu gibi, tıpkı Şenyaşar davasında olduğu gibi” ifadelerini kullandı.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Siirt mitinginde konuştu.

Etnik kimliği, inancı, mezhebi ne olursa olsun her vatandaşın bu ülkenin eşit ve onurlu vatandaşı olduğunu belirten Babacan, parti olarak özgür ve zengin bir Türkiye için yola çıktıklarını ve hukuk içerisinde hareket edeceklerini söyledi.

Ekonominin temelinde hukuk, adalet, özgürlük ve demokrasi olduğunu aktaran Babacan, sosyal yardımları ihtiyacı olan herkese ulaştıracaklarını söyledi.

Babacan, şunları dile getirdi:

"Çete demek, mafya demek 1990’ların Türkiye’si demek. 90’lar demek, faili meçhuller demek. Hiç kimsenin bu ülkeye yeniden 1990’ları yaşatmasına izin veremeyiz. Bir kere daha vurdular Musa Anter’i. Anter davası da ‘cezasızlık zulmüne’ kurban gitti. Tıpkı JİTEM davalarında olduğu gibi, tıpkı Roboski’de olduğu gibi, tıpkı Şenyaşar davasında olduğu gibi. Bu ülkeyi 90’lara döndürmeye çalışanların karşısında dimdik dururuz. Bizim için asıl mesele; hukuk devleti inşa etmektir. Asıl mesele; devleti çetelerden temizlemektir.”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkındaki sölerine yanıt veren Babacan, "Tam 4 yıldır bu ülkeyi tek imzayla yöneten siz değil misiniz? Şu anda seçime kadar tam yetkili yine siz değil misiniz? Sizsiniz. Tek imzayla aklınıza gelen her şeyi yapabiliyor musunuz? Madem keramet imzada. Şöyle bir imza atın da şu enflasyonu bir düşürüverin. 4 yıldır niye patlattınız bu enflasyonu? Fiyakalı bir imza atın da hayat pahalılığını bitiriverin bakalım" ifadelerini kullandı.

Seçimlerden sonraki gün "gazetelerde Beştepe’ye veda, Türkiye’ye DEVA yazacak" diyen Babacan, DEVA Partisi'nin sandıkları patlatacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.