1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Babacan: Kürtçeyi yeniden bilinmeyen bir dil yaptınız
Babacan: Kürtçeyi yeniden bilinmeyen bir dil yaptınız

Babacan: Kürtçeyi yeniden bilinmeyen bir dil yaptınız

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, AK Parti iktidarına yönelik “Kürt meselesini yeniden dirilttiğiniz için özür dileyin” dedi.

A+A-

 

Ali Babacan partisinin 1. Olağan Hakkari İl Kongresi’ne katıldı.

Babacan iktidarın Kürt meselesine ilişkin yaklaşımına tepki göstererek, “Seçme-seçilme hakkını gasp ettiğiniz halkımızdan özür dileyin. Kürt meselesini yeniden dirilttiğiniz için özür dileyin. KHK’larla işlerine son verdiğiniz ve yargı kararına rağmen işine iade etmediğiniz vatandaşlarımızdan özür dileyin” ifadelerini kullandı.

“Sayın Erdoğan’ın memlekete hangi alanda istikrar kazandırdığına bakmak lazım” diyen Babacan, sözlerine şunları ekledi:

“Hukuk: Erdoğan Anayasayı istikrarlı bir şekilde ihlal ediyor. Getir götür talimatlarla alınan kararlar hukuksuzluğu istikrarlı şekilde büyütüyor. Refah seviyesi: Fakirleşmede istikrar var. İstihdam: İşsizlik istikrarlı bir şekilde artıyor. Türkiye’de işsizlik hiçbir zaman bu kadar yoğun olmamıştı. Enflasyon, hayat pahalılığı istikrarlı bir şekilde artıyor. Bu tablonun altında tek kişinin imzası. Sayın Erdoğan bu sizin eseriniz: Gurur duyuyor musunuz?”

Belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasını eleştiren Babacan, “Seçilmiş belediye başkanlarının indirilip, yerlerine atanmış kişilerin oturtulduğu bir ülke artık burası. Buna ‘demokrasi’ denilir mi? O zaman niye halkın oyuna başvuruyorsunuz? halk niye sandığa gidiyor? Böyle bir ülkede güven ve istikrar olur mu? Seçmen yetkiyi seçilmişlere verecek. Halkın iradesi ayaklar altında. İktidar seçimlere kazanamadığı her belediyeyi hukuksuzca ele geçirerek kayyumlara teslim ediyor. İktidarın kayyum politikası seçimle kazanamadığı belediyeleri başka yollarla ele geçirme politikasına dönüşmüş” diye konuştu.

Babacan, “Bir şeyleri düzeltmek istiyorlarsa milletten ‘özür dileyerek’ başlasınlar. Seçme ve seçilme hakkını gasp ettikleri halktan özür dilesinler. Kürtçeyi yeniden bilinmeyen bir dil yaptığınız için, bu milleti yarı yolda bırakıp Kürt meselesini yeniden dirilttiğiniz için çıkın bir özür dileyin” ifadelerini kullandı.

Babacan ayrıca kötü yönetimin ilk seçimde değişeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.