1. HABERLER

  2. MAKALELER

  3. Avusturalya, devlet destekli terörizmden suçlu / Andrew Mitrovica*
Avusturalya, devlet destekli terörizmden suçlu / Andrew Mitrovica*

Avusturalya, devlet destekli terörizmden suçlu / Andrew Mitrovica*

Ve Avustralyalıların bunu itiraf etme zamanı geldi.

A+A-

Avustralya başbakanı ülkesinin suçunu kabul etmek istemeyebilir. Avustralya'nın savunma gücü şefi, ülkesinin suçunu kabul etmek istemeyebilir. Avustralyalılar ülkelerinin suçunu kabul etmek istemeyebilirler.

 

Ama itiraf etmeliler.

 

Avustralya'nın suçluluğunun kanıtı tartışılmaz. Bu, ordunun genel müfettişi tarafından yazılan ve hazırlaması dört yıl süren ve çok sayıda Afgan'ı öldüren asker kılığına girmiş çok sayıda Avustralyalı teröristin işlediği zulmü ayrıntılarıyla açıklayan bir raporda bulunabilir.

 

Savaş yorgunluğundaki bu yerli teröristler, Avustralya tarafından işe alındı. Avustralya tarafından eğitildiler. Avustralya tarafından ödenmişlerdi. Avustralya tarafından Afganistan'a gönderildiler. Avustralya adına çocuklar dahil sivilleri öldürdüler.

 

Avustralyalı teröristlerin savaş yorgunluklarında işlediği barbarlığın - çoğunlukla beyaz, Hıristiyan erkeklerden şüpheleniyorum - tek bir amacı vardı: beyaz olmayan, Hıristiyan olmayan Afganları terörize etmek.

 

Avustralyalı "askerler" insanları "stratejik bir hedefe" ulaşmak için değil, hastalıklı, sarhoş edici bir zevk duygusu için öldürdüler ve Avustralyalıların tanımlayıcı, rekabetçi doğası göz önüne alındığında, spor için insanları öldürdüler.

İğrenç görevlerini başardılar.

Savaş yorgunluğundaki Avustralya teröristlerinin öldürüldüğü Afganların acı listesi, bildirildiğine göre boğazları kesilmiş çocuklar, bir battaniyenin altında saklanan korkmuş bir çocuk, stok yapmaya çalışan çiftçiler, zincirlenmiş mahkumlar ve hayatta kalmaya çalışmak için kaçan kardeşler ve kuzenler. Avustralyalı askeri köpekler tarafından yavaşça parçalanarak öldürüldü.

Üniformalı Avustralyalı haydutlar, öldürme gücüne, silahlarına ve ruhsatına sahip oldukları için öldürüldü.

Gazze'de bir kumsalda oynayan dört Filistinli çocuğu öldürdüklerinde, üniformalı İsrailli haydutların cezasız kaldıkları öldürme izniyle aynı. Üniformalı Amerikalı haydutların Ebu Garip zindanlarında cezasız kaldıkları işkence ve cinayetle aynı izindir. Irak ve Afganistan'da üniformalı İngiliz haydutlarının cezasız kaldıkları işkence ve öldürme izniyle aynı. Üniformalı Kanadalı haydutların Somali'ye “düzeni sağlamak” için gönderildiklerinde cezasız kaldıkları işkence ve cinayetle aynı izne sahip.

Bu öldürme yetkisi, Batı meselesinde beyaz Hıristiyanların yaşadığı ve Iraklı, Afgan, Filistin ve Somalili yaşamlarının ucuz, görünmez ve tek kullanımlık olduğu "fikrine" dayanıyor.

Yaşamayı hak ediyoruz. Ölmeyi hak ediyorlar. Cinayet işlediğimizde bu “trajik bir kaza” dır. Öldürdüklerinde Eyfel Kulesi'ni ciddiyetle yakmak ve insan dayanışmasını ifade eden hashtag'lerle Twitter'da ölüleri anmak neden olur.

Bu düpedüz iddianame, şüphesiz, yurtdışında konuşlandırılan işgalciler tarafından işlenen terörizm karşısında bugün tahmin edilebileceği gibi, Müslüman karşıtı koruyucu azizleri kadar sessiz olan merhum Christopher Hitchens'in çekilmez müritlerini rahatsız edecektir. ve yine - Batı'nın “özgürlüklerini ve değerlerini” korumak.

Avusturalya'nın savaş yorgunluğu içindeki teröristleri - şüphesiz, Hitchens'in yalancı yardımcıları tarafından "kahramanlar" ı savaşarak alkışladılar - büyük ölçüde Özel Hava Servisi olarak bilinen sözde "elit" bir savaş alayının üyeleridir. "En iyinin en iyisi" olduklarını iddia ediyorlar.

Onlar asker değiller. Katildirler. Onlar korkaktır. Afganları “kanlanma” adı verilen hastalıklı bir ritüelin parçası olarak öldüren savaş yorgunluğu içindeki teröristler. Ahlaksızlıklarının ölçüsünü bir düşünün: "En iyinin en iyisi" nin güvenilir bir üyesi olmak için bu haydutlara, savunmasız Afgan mahkumları acımasız, soğukkanlılıkla infaz etmeleri emredildi.

Bunlar, "en iyinin en iyisi" olarak kabul edilen "özel" bir askeri birliğin eylemleri değil. Bunlar, çılgın bir başlangıç ​​töreninin bir parçası olarak, masum insanları rastgele arabadan ateş ederek terörize edip öldüren sokak çetesi üyelerinin eylemleridir.

Onlar en kötülerin en kötüleridir ve unutma, üniformalarına Avustralya bayrağı takarlar.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison ve savunma gücü şefi General Angus Campbell, açık gerçeği kabul etmek yerine, Avustralya'nın “askerlerinin” Afganistan'da 39 kadar çaresiz Afgan çocuğa yaptıklarını anlatmak için devlet tarafından temizlenmiş olağan üstü kapalı sözler paleti attı. babalar, kardeşler, oğullar, çiftçiler ve mahkumlar.

Kitlesel katliam yerine buna "olaylar ve sorunlar" adını verdiler. Kitlesel katliam yerine buna “yasadışı cinayet” adını verdiler. Toplu katliam yerine, bunu “ciddi bir askeri davranış ihlali” olarak adlandırdılar. Kitlesel katliam yerine, "bazı özel kuvvetler personeli" tarafından yapılan "suistimal" ve "haksızlık" olarak adlandırdılar.

25 “özel kuvvetler personeli” cinayetlerde ve terörizmde neşeyle rol aldı. Hangi çılgın hesaplamada bu durdurma sayısı "bir miktar" olarak nitelendirilir?

General Campbell, Avustralya'nın kendi komutası altındaki yerli teröristlerinin işlediği terör eylemlerine suç ortaklığını kabul etmek yerine, şunları söyledi: “Avustralya askeri personelinin Afganistan'daki herhangi bir suçu ve örgütünüzün sorunu tanımadığı için içtenlikle ve koşulsuz olarak özür dilerim. olaylar anında harekete geçmek. "

Ne kadar utanç verici bir boş, açıklayıcı anlamsız sözler. Avustralya'nın en iyi askerinin, 39 Afgan sivilin aceleyle idamını kamuya açık bir şekilde tanımlaması için, kendisinin ve diğer üst düzey subayların "olaylar sırasında harekete geçmemeleri", en az cinayetler kadar suçtur. onun sorumluluğunda haydutlar.

Bir kez daha, siyasetçiler ve generaller, şekilsiz bir özgürlük ve çoğulculuk anlayışı adına, masumların maruz kaldığı dehşetin sorumluluğundan derhal kendilerini kurtardılar.

Bunun yerine, her zaman olduğu gibi, artık tanıdık bahaneler kataloğuna dönüyorlar. Bilmiyorduk diyorlar. Yapsaydık, durdururduk diyorlar. Her neyse, derler ki, terör bir avuç dolusu "haydut" un işi. Biz onlar gibi değiliz diyorlar. Biz yardımcı olmaya çalıştık ve görevimizi “dürüstlükle” yerine getirdik diyorlar.

Mazeretler, geçmişte olduğu gibi işe yarayacaktır. Avustralya basını yakında unutacak. Avustralya halkı yakında unutacak. Ve dünya, farkına varma zahmetine girerse, yakında unutacak.

Bu, sonuçta, Avustralya'daki hiçbir ithalatçının 39 Afgan'ın öldürülmesinden sorumlu tutulmayacağı anlamına gelir; tıpkı İsrail, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Kanada'daki ithalatçılardan hiçbirinin bu olaydan sorumlu tutulmaması gibi. başka pek çok yerde diğer masumlara işkence ve cinayet.

Kimsenin bir ülkeye ve tanımadığım insanlara suçlayıcı bir parmakla işaret ettiğimi iddia etmesin diye: Avustralya'da doğdum.

Hayatımın ilk 11 yılını Avustralya'da geçirdim. Artık vatandaş olarak Avustralyalı değilim, ama doğuştanım. Bir parçam Avustralyalı olarak kaldı.

O yüzden ben de suçluyum.

Andrew Mitrovica

 

Bu makalede ifade edilen görüşler yazarın kendisine aittir ve ufkumuzhaber editöryal duruşunu yansıtmaz.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.