1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avrupa'yı karıştıracak sözler: Görmezden geldik
Avrupa'yı karıştıracak sözler: Görmezden geldik

Avrupa'yı karıştıracak sözler: Görmezden geldik

Almanya Genelkurmay Başkanı Volker Wieker, ırkçı saldırı planladığı şüphesiyle tutuklanan üsteğmen Franco A.'nın faaliyetlerini uzun süre görmezden geldiklerini söyledi.

A+A-

 

 

Wieker, Spiegel dergisine verdiği röportajda, Franco A. olayında,  Viyana Havalimanı'nda silahı bulan Avusturya polisinin dikkatli davranışı  sonucunda soruşturma başlatıldığını anımsattı.

Zanlının aşırı sağcı görüşlere sahip olduğu konusunda, 2014'te ipuçları bulunduğuna işaret eden Wiecker, "İlgili seviyelerde Franco A. olayı  uzun süre görmezden gelindi. Somut ipuçları ciddiye alınmadı" ifadelerini  kullandı.

Bu tür kötü durumların engellenmesi konusunda herkese görev düştüğünü  vurgulayan Wieker, bunların Alman ordusunun ülke içinde ve dışında itibarını zedelediğini kaydetti.

Franco A. gibi bir olayın bir daha yaşanmaması gerektiğinin altını  çizen Wiecker, Alman ordusundaki kendini temizleme mekanizmalarının yeniden  güçlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Alman ordusunda yapılan incelemelerde Franco A'nın görev yaptığı  Illkirchen kentindeki kışlanın duvarlarında gamalı haç çizimleri ve eski Nazi  ordusundan kalma eşyalar tespit edilmiş, benzer eşyalar Baden-Württemberg  eyaletindeki Fürstenberg kışlasında da bulunmuştu. Bunun üzerine ordudaki aşırı  sağcı eğilimlere yönelik incelemeler başlatılmıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.