1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avrupa’ya giden mülteciler ülkelerine geri kaçıyor
Avrupa’ya giden mülteciler ülkelerine geri kaçıyor

Avrupa’ya giden mülteciler ülkelerine geri kaçıyor

A+A-

 İspanya ve İtalya’ya göç edem Afrikalı mültecilerin ülkelerine geri dönebilmek için büyük miktarda para harcamak zorunda kaldığı belirtiliyor.

İngiliz ve Fas haber kaynaklarına göre; göçmenler, İspanya’dan evlerine geri dönebilmek için binecekleri motora 5.000 Euro ödemeleri gerekiyor.

Daily Telegraph kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İspanya sınırlarının kapatılması ve salgının ülkede yayılmasıyla birlikte ortaya çıkan ekonomik gerileme sonucu ülkelerine geri dönmeye çalışan mülteci ve göçmenlerin cebinde büyük paralar olması gerekiyor.

Ülkesine dönmek isteyen Faslı ya da Cezayirli bir mülteci ve göçmenin, botlarla geri dönebilmesi için insan kaçakçılarına 5 bin 400 euro’ya yakın para ödemesi gerekiyor.

Eğer bu parayı öderse, ancak o zaman şişme lastik botlarla İspanya’dan Afrika’ya dönebiliyor.

Fas basınında çıkan haberlere göre Mart ayı sonunda en az 100 mülteci, yasadışı yollarla güneye ülkeye giriş yapmak istemiş.

Fas polisi, ülkeye kaçak yollardan giriş yapmaya çalışan bu kişileri 28 Mart’ta durdurmuş. 

Uzmanlar geri dönen insanlar arasında korona virüs taşıyıcısı olan kişilerin olabileceği kaygısıyla, yeni göç olgusunun Afrika için büyük tehlike yaratabileceği konusunda uyarıyor.

Afrika’daki korona krizi hasta sayısını tahmin etmek oldukça zor, resmi makamların yaptığı açıklamaya göre Fas’ta hasta sayısı 3000 ve 160 hasta hayatını kaybetmiş.

Ayrıca İtalya, Almanya, Fransa ve İngilter gibi büyük Avrupa ülkelerine göç eden mültecilerin de ülkelerine geri dönmek istediği belirtiliyor.

Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki vakalara ilişkin verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, Avrupa’nın büyük kentlerinde yüz binlerce kişi vürüse yakalandı.

Covid-19 yüzünden bugüne kadar İtalya’da 26 bin 977 can kaybı yaşanırken bu ülkeyi, 23 bin 521 ile İspanya, 23 bin 923 ile Fransa, 21 bin 92 ile İngiltere izledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.