1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Assam Müslümanları Vatansız Kalacak
Assam Müslümanları Vatansız Kalacak

Assam Müslümanları Vatansız Kalacak

Hindistan'ın , Bangladeş sınırında bulunan Assam eyaletinin yöneticileri burada yaşayan Müslümanları göçmen kabul ederek vatandaşlık haklarını ellerinden alırken, 6 yıldan fazla Hindistan'da kalan Bangladeşli gayri Müslümanları vatandaşlığa aldı.

A+A-

 

Hindistan Asom Gana Parishad (AGP) Partisi, sendika kabinesinin Bangladeş sınırında bulunan Assam eyaletindeki Assam halkını yakın ilgilendiren Vatandaşlık Değişikliği kanununu onaylamasından hemen sonra Assam'daki BJP ile ittifaktan çekilme kararı aldı.

 

Onay, Ortak Parlamento Komitesi (JPC) başkanı Rajendra Agarwala'nın Lok Sabha'daki tasarıyı masaya koymasından sonra geldi. Tasarının yarın Lok Sabha'da geçmesi bekleniyor.  

AGP'nin resmi açıklaması, Yeni Delhi'deki sendika ev bakanı Rajnath Singh ile görüştükten sonra Yeni Delhi'deki parti başkanı Atul Bora tarafından yapıldı.

Assam halkı düşünülmeden onaylandı

Resmi açıklamada, “Tasarı Assam Anlaşmasını anlamsız hale getirecek. Tasarıya karşıydık ve şimdi geçtiği için, BJP'nin ittifak ortağı olmaktan vazgeçtik. Tasarıya karşı savaşıyoruz ve Assam topluluğunu korumak için bunu yapmaya devam edeceğiz. Maalesef, Merkez, Assam halkı hakkında düşünmeden tasarıyı onayladı ”dedi.

Öte yandan, cumhurbaşkanı Assam Kongre Başkanı Ripun Bora da dahil olmak üzere Assam Kongre milletvekilleri, bugün Parlamentonun önünde bir protesto gösterisi düzenledi. Tüm Assam Öğrenciler Birliği (AASU) ve diğer 30 kuruluş, Merkezi Hükümetin Vatandaşlık Değişikliği Yasasını geçme hamlesine karşı protesto gösterileri yaptı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.