1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aslan: Partiyi zayıflatmak isteyenler Demirtaş’ı tasfiye etti
Aslan: Partiyi zayıflatmak isteyenler Demirtaş’ı tasfiye etti

Aslan: Partiyi zayıflatmak isteyenler Demirtaş’ı tasfiye etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili Mehmet Ali Aslan, “Demirtaş eşbaşkan olarak kalsaydı birileri istediği gibi ortalıkta cirit atamazdı” dedi.

A+A-

 

Eski HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Kurmanci ve Zazaki yayın yapan podcast kanalı Podcast Kurdi’den Mehmed Salih Bedirxan’a yaptığı açıklamalarda, eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a ilişkin, “Başkanımız olarak cezaevinde kalsaydı. Ne olacaktı sanki?” ifadelerini kullanmıştı.

Hasip Kaplan, Selahattin Demirtaş'ın tutuklandıktan sonra HDP'de eş başkanlığın değişmesine yönelik eleştirilerde bulunmuştu.

Mehmet Ali Aslan, Twitter hesabından Hasip Kaplan’ın açıklamalarını alıntılayarak, HDP’yi zayıflatmak isteyenlerin Demirtaş’ı tasfiye ettiklerini söyledi.

Aslan, “Demirtaş eşbaşkan olarak kalsaydı birileri istediği gibi ortalıkta cirit atamazdı. Eşbaşkan olarak kalsaydı ceza alması hukuken ve siyaseten zorlaşırdı. Eşbaşkan olması partiyi daha bir güçlendirirdi. Partiyi zayıflatmak isteyen klikler onu tasfiye etmiştir” ifadelerini kullandı.

HDP’de 25. dönem Mardin ve 26. Dönem Batman milletvekili olarak görev yapan Aslan, partisinin ayrıştırıcı bir siyaset yürüttüğünü ve kuruluş ilkelerinden uzaklaştığını belirterek, 25 Kasım 2019’da partisinden istifa etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.