1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Asaib Ehlilhak: ABD askerlerini güçle çıkarırız
Asaib Ehlilhak: ABD askerlerini güçle çıkarırız

Asaib Ehlilhak: ABD askerlerini güçle çıkarırız

A+A-

 Irak'ta Şii Asaib Ehlilhak Örgütü lideri Kays el-Hazeli, ABD güçlerinin parlamento kararıyla ülkeyi terk etmemesi halinde onları “güç kullanarak” çıkaracaklarını açıkladı.

 

Associated Press’e (AP) konuşan Kays el-Hazeli, “Binlerce ABD askerinin IŞİD sonrası Irak'ta kalmasının hiçbir gerekçesi yok. ABD güçlerinin, ülkedeki varlığına parlamento kararıyla son vereceğiz” dedi.

Kays el-Hazeli, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Parlamentodan ABD güçlerinin ülkeden çıkarılması için karar çıkacağını düşünüyorum, bu konuda eminim. Parlamento ve Irak halkının iradesine uymazlarsa onları güç kullanarak çıkaracağız. Bu da kesin bir durum.”

Kays Hazeli, Irak'ta ABD'li askerler dışında küçük çapta askeri müsteşar bulundurulmasına ses çıkarmayacaklarını söyledi.  

Irak Parlamentosu’nda İran yanlısı Bina Koalisyonu Milletvekili Mansur Buayci, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Yabancı güçlerin Irak topraklarından çıkarılması için hazırladığımız yasa tasarısının son aşamasına gelindi. Bu yasa tasarısı, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'ndekiler dahil olmak üzere tüm askeri üslerin boşaltılmasını içeriyor" ifadelerini kullanmıştı.

Washington ile Bağdat arasında 2014 yılında imzalanan stratejik askeri anlaşma uyarınca Irak'ta 5 bine yakın ABD askeri bulunuyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.