Abdurrahman DİLİPAK

Abdurrahman DİLİPAK

Akit Gazetesi
Yazarın Tüm Yazıları >

Arz-ı halimdir!

A+A-

 

Düşünüyorum da, bu aralar daha az mı çıksam seyahate. Neredeyse haftanın 5 günü sahnedeyim ve iki gün en az iki il ya da ilçedeyim.

Zaten yıllardır hiç yıllık iznim olmadı. Haftalık izin, o da yok. Bayramlar da “tatil” değil benim için. 70 yaşını geçtim, neredeyse yarım asır oldu hep yollardayım..

Millî Gazete, 12 Ocak 1973’de çıktı. O günden beri gazetecilik ve yazarlık yapıyorum. Aslında yazmaya; Millî Gazete’den önce  MNP davasından mahkum olunca,  12 Mart 1971 muhtırasından sonra İstanbul’a geldiğimde başladım..

Okurlarım bilir, her gün yazıyorum. Yani 47 yıldır yazıyorum. 18.000’e yakın günlük yazım yayınlanmış ki, dergilerde çıkan yazılarım ve 2. bir müstear isimle yazdıklarım buna dahil değil. 22.000 civarında makaleden söz ediyoruz. Aslında binlerce sayfadan oluşan mahkeme savunmalarım, kitaplarım ve konuşmalarım var. Benim bir makalemin roman boy 3 sayfalık bir kitap hacminde olduğunu düşünürseniz, on binlerce sayfalık bir hacim ifade eder. 27 Mayıs hariç bütün darbeleri gazeteci olmanın ötesinde, çok sıcak bir şekilde tam merkezinde izledim.

Yazmaya devam edeceğim. Belki hatıralarımı da yazarım, tabi fırsat bulabilirsem. Onun için seyahatlerimi azaltmam gerekiyor. Yaşlanınca seyahat biraz daha meşakkatli oluyor sanki. Umarım okurlarım beni bağışlarlar. Kitapla belki daha çok kişiye ulaşabilirim.

Arkadaşların yardımı ile internet üzerinden video konferans yolu ile çok uzaklardaki kardeşlerime görüntülü olarak sesimi duyurmak artık mümkün. Karşılıklı birbirimizi de görebiliriz. Soruları cevaplamak da mümkün. Yarım kalan kitaplarım var. Yeni yazmam gereken kitaplar var, eksikliğini hissettiğim. Daha önce yayınlanmış 65 kitabım var, onların bir kısmını e-Book yapmak istiyorum, bir kısmını gözden geçirerek yeniden yayınlamak.

Mesela mahkeme dosyalarını yayınlamak istiyorum. Neyle suçlanmışım, kendimi nasıl savunmuşum. Bunlar tarihe tanıklık edecek belgeler. Bir gazeteci olarak 500 yıldan daha fazla mahkumiyet talebi ile yargılanmışım ve hiç mahkum olmamışım.

Eski Tv programlarımı gözden geçirip, internet sayfamda, Youtube sayfamda onları da yayınlamak istiyorum.

Kardeşlerim himmet buyururlarsa, ellerinde benimle ilgili ses kaydı, fotoğraf, video kaydı, afiş, karikatür, gazete/dergi kupürü, ne varsa bana dijital kopyasını gönderirlerse, onları internet sitemde ve Youtube sayfamda yayınlamak istiyorum. Posta ile orijinalini gönderirlerse onların dijital kopyasını alıp iade edebilirim. Video ve ses kaydı içinde onların kopyalarını alıp, CD ya da USB ile dijital kopyalarını kendilerine gönderebilirim.

Bu arada internet ortamında bir “sanal şehir” projemiz var. “Medine”yi sanal ortamda bugünümüze nasıl taşırız ve e-Devlet, e-Belediye’den öte bir “e-Millet” projemiz var. Şikayet etmek, talep etmek yerine “veren el” olalım, yapalım istedik. Biraz şu işlere vakit ayırmam gerekiyor: e-Mektep, e-Kütüphane, e-Kur’an Kursu, e-Cami, e-Dergah, e-Dükkan’ımız, e-Sanat merkezimiz olsun istiyoruz.

Akit’in internet sayfasında zaten yazılarım yayınlanıyor biliyorsunuz. Akit Tv’de Tv programlarım yayınlanıyor.

Posta ya da kargo ile doküman göndermek isteyenler için adres: POİ Bilgi Teknolojileri. Teknopark İstanbul. 3-A Blok Kat 2, No:209 PK 34912 Pendik - İstanbul

Bu konuda e-mail / Wi Transfer göndermek isteyecekler için adres: [email protected]

Ayrıca yayınlanan dokümanları görmek için internet sitesi adresi: www.dilipak.com

YouTube adresi: http://www.youtube.com/c/AbdurrahmanDilipak1

Twitter adresi: https://twitter.com/aDilipak

Instagram: https://instagram.com/abdurrahmandilipak

Facebook: https://www.facebook.com/dilipakabdurrahman

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/abdurrahman-dilipak-b47432a7

Yeni ağlar da eklenmesi durumunda onları da size ileteceğim. Sanırım bazı kanalları izlemek için kaydolmanız gerekecek. Daha sonra bu site başka arkadaşların da katılımı ile sanal bir “şehir” projesinde linklenecek inşallah. Ve bu siteyi daha sonra, İslami hassasiyete sahip, Media, STK’ların ve diğer kuruluşların katılımı ile  global bir network’e/Zincire dönüştürmeye çalışacağız, Allah’ın izni ile.. Bu sadece benim planladığım bir proje değil, ama ben de destek veriyorum.

Bu adrese ayrıca sayfamızla ilgili tenkid ve tekliflerinizi de iletebilirsiniz. Sitemizde benim faaliyetlerim ve yenilikler ile ilgili duyurularımız da olacak. Dahası benim aktif olarak etkinliklerine katıldığım konferansların linkleri de bulunacak.

Her hafta ya da gerektikçe, önemli olaylar oldukça spot olarak buradan konuyla ilgili açıklamalarım olacak. Sık sık yerli ve yabancı Tv’lerle mülakatlarım oluyor, ya da yurtiçinde ve yurtdışında konferanslarım oluyor, onların canlı ya da bant yayınları ya da onların linklerine de bu adreslerden ulaşabileceksiniz. Ulaşabildiğim onlarca yıllık yazı arşivleri Tv programları, konferansları da buradan sizlere sunmaya çalışacağım inşallah. Benim hakkımda yerli ya da yabancı kaynaklarda yazılanlar, benden alıntı yapan yerli ve yabancı kitaplar da olacak. Bulamadığınız kitaplarımı da sipariş verebileceksiniz ya da mevcudu olmayan kitaplara ulaşmak için çağrı yapabileceksiniz.

“Youtube üzerinden zaman zaman canlı yayınlar da yapalım, soruları cevaplayalım” da diyor arkadaşlar. Bakalım ne ölçüde yapabileceğiz. Corona virüsünden sonra birçok ülkede fuarlar ve uluslararası konferanslar, Expo’lar, turnuvalar, turizm faaliyetleri, kongre, festival, konser gibi etkinlikler büyük ölçüde iptal edilirken, yapılanlara katılım çok düşük oranda gerçekleşiyor. Zaten Corona vakası görülen ülkelere giriş ve çıkışta karantina uygulanıyor. AVM’lerde bile eski canlılık yok. Lokantalar, çay evleri de öyle. Bu durumda bir süre bu faaliyetlere ara vermek ve belki interaktif bir şekilde sanal ortamda buluşmak daha doğru olacak. Sanal ortamda pekala konferanslar, söyleşiler, sohbetler, imza günleri yapılabilir. Zaten dünyanın gidişi o yönde. İran, KOVİD 19 sebebi ile Cuma namazlarının geçici olarak kılınmamasına, Suudiler ise Umre ziyaretlerinin askıya alınmasına karar verdi. Kalabalık yerlerde bulunma konusunda özellikle herkesin dikkatli olması gerek sanırım.

Selâm ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.