1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Aruri: İşgalci Cenin katliamının bedelini ödeyecek
Aruri: İşgalci Cenin katliamının bedelini ödeyecek

Aruri: İşgalci Cenin katliamının bedelini ödeyecek

Hamas Siyasi Büro Bşk. Yardımcısı Salih El-Aruri, siyonist katillerin Cenin'de ve Cenin Mülteci Kampı'nda bugün (26 Ocak Perşembe) gerçekleştirdiği katliamın bedelini mutlaka ödeyeceğini ve direnişin cevabının geç kalmayacağını ifade etti. 

A+A-

 

Aruri, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan basın açıklamasında Filistin halkının iradesinin, siyonist işgal rejiminin ihlallerinden daha güçlü çıkacağını, Cenin ve Batı Şeria halkının zincirleri kırıncaya kadar direneceğini, işgalcinin düşmanca tavırlarının ve Filistin halkını hedef alan saldırılarının bu halkın direnme konusundaki kararlılığını artırmaktan başka bir sonuç doğuramayacağını vurguladı. 

El-Aruri, direniş güçlerini işgalci siyonistlere gereken cevabı vermeye ve işgal altındaki toprakların her parçasında onlara karşı savaşı sürdürmeye çağırdı. 

Aruri, işgal güçlerine başkaldıran Filistin halkını da mümkün olan bütün yolları ve araçları kullanarak işgale karşı mücadelesini genişletmeye davet etti. 

İsrail işgal güçlerinin bugün sabah saatlerinden itibaren Cenin şehrine ve Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri saldırıda biri yaşlı kadın 9 kişi şehit edildi. Dördü ağır olmak üzere 20 kişi de yaralandı.

İşgal güçleri sabahın erken saatlerinden itibaren Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenledi ve binaların çatılarına keskin nişancılarını yerleştirdi. 

Siyonistlere ait Kan televizyonu işgal rejiminin özel birliklerinden kalabalık bir grubun Cenin baskınına iştirak ettiğini haber verdi.

İşgal güçlerinin "arananlardan" olduklarını ileri sürdükleri bazı kişileri ele geçirmek amacıyla baskın düzenledikleri ve baskın yüzünden Cenin'de ve mülteci kampında çatışmalar çıktığı haber verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.