1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aras Kargo'ya kayyum atandı
Aras Kargo'ya kayyum atandı

Aras Kargo'ya kayyum atandı

Aras Kargo Anonim Şirketi'nin yüzde 48.13 hissesine sahip A grubu hissedarları, Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Barış Baran Aras ve Meral Aras'ın mahkemeye başvurusu neticesinde Aras Kargo’ya yönetici kayyum heyeti atandı.

A+A-

Türkiye'nin önde gelen kargo şirketlerinden Aras Kargo'nun A grubu hissedarları Meral Aras ve Barış Baran Aras'ın İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yaptığı başvuru sonucunda mahkeme, 'şirketin organsız olduğu ve acilen yönetim kayyumu atanması gerektiğine' hükmetti. Böylelikle şirkete 5 kişilik yönetici kayyum atamasının yapılıp kayyumların en az ikisinin müşterek imzası ile şirketi temsile yetkili olmalarına karar verilmiş oldu.

 

Karara, İstanbul Anadolu 9. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin daha önce şirkete temsilci kayyum olarak atadığı İleri Akıncı'nın sınırlı yetkilere sahip olması, mahkeme tarafından temsilci kayyuma verilen geçici yönetim yetkilerinin kaldırılması ve şirketin hali hazırda bir Yönetim Kurulu olmaması gerekçe gösterildi.

Yaptığı başvuru neticesinde atanan kayyum nedeniyle açıklama yapan Barış Baran Aras, uzun süredir devam eden hissedarlar arası sürecin sağlıklı ve verimli şekilde yönetilmesi konusunda yeni kayyum heyetinin olumlu yönde adımlar atacağına yürekten inandığını ifade etti.

Aras Kargo'ya geçen Şubat ayında ticari kayyum atanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.