1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Arap parlamanter: Abadi ile Saddam’ın uygulamaları aynı
Arap parlamanter: Abadi ile Saddam’ın uygulamaları aynı

Arap parlamanter: Abadi ile Saddam’ın uygulamaları aynı

A+A-

 

 

Irak Parlamentosu Dış ilişkiler Komisyonu Üyesi Misal Alusi, Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin Kürdistan’a karşı yürüttüğü politikaları diktatör Saddam Hüseyin dönemine benzetti. Alusi, “Irak hükümeti Kürdistan’a verdiği sözleri yerine getirmedi” dedi.

Irak Parlamentosu Dış ilişkiler Komisyonu Üyesi Misal Alusi, Irak hükümetinin Kürdistan’a yönelik yaklaşımlarının Irak diktatörü Saddam Hüseyin’in dönemine benzediğini söyledi. Arapça yayın yapan Alyum haber sitesine verdiği demeçte ”Abadi hükümetinin Kürdistan’a karşı uyguladığı siyaset ve yaptırımlar Saddam Hüseyni hükümetinin yaklaşımları ile aynı” diyen Alusi, Irak hükümetinin bağımsızlık referandumundan sonra Kürdistan’a karşı uyguladığı yaptırımların diktatörce bir yaklaşım olduğunu söyledi.

“Erbil ile Bağdat arasındaki sorunlar Türkiye benzeri dış etkiler, müdahale ve arabuluculuktan uzak bir şekilde gerçekçi bir irade ile çözüme kavuşturulmalıdır” diyerek Erbil ve Bağdat arasında yaşanan sorunlara vurgu yapan Alusi, Irak hükümetinin Kürdistan’a karşı yaptırımları seçim malzemesi yaptığını ve Abadi’nin bunu siyasi çıkara çevirdiğini söyledi. Alusi, Irak hükümetinin tavrının yasal bir dayanağı olmadığını belirterek, “Kürdistanla ilgili sorunları Irak seçimlerine malzeme yapılması anayasanın çiğnendiğinin çok açık ve net bir göstergesidir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.