1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Arap Liderler: Desteğimiz Gizli Kalsın
Arap Liderler: Desteğimiz Gizli Kalsın

Arap Liderler: Desteğimiz Gizli Kalsın

'Yüzyılın Anlaşması'na Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün gibi Arap ülkelerinin destek verdiği belirtilirken Arap liderlerin ABD'ye bir talepte bulunarak 'Yüzyılın Anlaşması'na verdikleri desteğin gizli kalmasını istedikleri ifade edildi.

A+A-

 

ABD tarafından hazırlanan ve tamamıyla Siyonist İsrail Rejimi'nin emellerine hizmet eden 'Yüzyılın Anlaşması' gündemdeki yerini koruyor.

Uluslararası medyada yer alan haber ve dosyalara göre bölgedeki bazı Müslüman ülkelerin de söz konusu plana perde arkasından destek verdiği belirtiliyor.

ABD’nin bölgedeki en önemli müttefiklerinden olan ve Filistin direnişini terörist olarak nitelendiren Suudi Arabistan’ın  ‘Yüzyılın Anlaşması’na destek verdiği yönündeki iddialar uluslararası basında ciddi şekilde yer alırken Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün’ün de ‘Yüzyılın Anlaşması’na destek veren diğer Müslüman ülkeler olduğu kaydediliyor.

 

ABD tarafından hazırlanan ve tamamıyla Siyonist İsrail Rejimi'nin emellerine hizmet eden 'Yüzyılın Anlaşması, başta Filistinliler olmak üzere İslam coğrafyasından tepki görüyor.

 

İslam coğrafyasında tepki çeken bir diğer nokta da bazı Arap ülkelerinin skandal projeye verdikleri destek olurken bu doğrultuda Arap ülkelerinin liderlerinin ABD’den bir talepte bulunduğu ortaya çıktı.

İsrail medyasında yer alan ve Ortadoğu medyasına da yansıyan bilgilere göre ‘Yüzyılın Anlaşması’na destek veren Arap liderler, ABD’den verdikleri desteğin gizli tutulmasını talep etti.

‘Yüzyılın Anlaşması’na verdikleri desteğin aleni bir şekilde ortaya konması halinde şiddetli protestolarla karşılaşacaklarını düşünen Arap liderlerin bu nedenle verdikleri desteğin gizli tutulmasını istediği belirtiliyor.

 

YÜZYILIN ANLAŞMASI NEDİR?

Donald Trump’ın ABD Başkanlığı’na seçilmesiyle birlikte Filistin meselesine dair hazırlanan ‘Yüzyılın Anlaşması’ tamamen Siyonist İsrail Rejimi’nin emellerine hizmet ediyor ve Filistin meselesini ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Filistin meselesinin Siyonist İsrail Rejimi lehine çözülmesi adına Trump yönetiminin hazırladığı ve bazı İslam ülkelerinin de perde arkasından destek verdiği ‘Yüzyılın Anlaşması’na dair hem İsrail basını hem de uluslararası basında önemli iddialar yer alıyor.

Söz konusu iddialara göre, ABD’nin hazırladığı ‘Yüzyılın Anlaşması’ dört ana başlıktan oluşuyor. Hazırlanan plan tamamıyla İsrail Rejimi’nin emellerine hizmet ediyor.

 

ULUSLARARASI KAYNAKLARIN AKTARDIĞINA GÖRE YÜZYILIN ANLAŞMASI’NIN 4 ANA MADDESİ ŞU ŞEKİLDE:

  1. Kudüs’ün tamamı İsrail’in başkenti olacak.
  2. Gazze’de yeni bir devlet kurulacak.
  3. Filistinli mültecilerin topraklarına dönmesine izin verilmeyecek.
  4. Batı Şeria’da Yahudilerin işgal ettiği yerleşim birimlerinin çok büyük bir kısmı boşaltılmayacak.

Donald Trump'ın ABD'nin yeni başkanı olmasının ardından oluşturulmaya başlanan ‘Yüzyılın Anlaşması, Filistinlilerce tepkiyle karşılanıyor.

Filistin topraklarını nehirden denize özgürleştirme doğrultusunda direnişe devam eden Hamas başta olmak üzere diğer direniş hareketleri ‘Yüzyılın Anlaşması’nı reddediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.