1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Arap Birliği: Erbil’e yönelik korkakça saldırıyı kınıyoruz
Arap Birliği: Erbil’e yönelik korkakça saldırıyı kınıyoruz

Arap Birliği: Erbil’e yönelik korkakça saldırıyı kınıyoruz

A+A-

Arap Birliği Parlmentosu tarafından yayımlanan yazılı açıklamada Erbil Uluslararası Havalimanı’na yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırısı sert bir şekilde kınandı.

Saldırının “korkakça ve terörist bir eylem” olarak tanımlandığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ı desteklemeye devam edileceği belirtildi.

Açıklamada, “Arap Birliği olarak, çağdaş kurumları ve tüm sektörleri hedef alan her türlü şiddet eyleminin karşısında olduğumuzu vurguluyoruz. Irak Cumhuriyeti ve Kürdistan Bölgesi’ne yönelik desteğimizi yineliyoruz. Terör ve terörist gruplara karşı Iraklı kardeşlerimizin yanındayız” denildi.

Saldırının Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın istikrarı ve güvenliğini hedef aldığı vurgulanan açıklamada, bu tür saldırılarla uluslararası hukukun çiğnendiği dile getirildi.

Açıklamada ayrıca “Terörle mücadelenin yanı sıra, ülkede güvenlik ve istikrarı sağlamada Irak’a yardım eden Uluslararası Koalisyon’un çabalarını destekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

6 Temmuz gece saat 23.30 sıralarında Erbil Uluslararası Havalimanı’na patlayıcı yüklü bir İHA’yla saldırı düzenlenmişti.

Kürdistan Anti-Terör, saldırıda can kaybı veya maddi hasar meydana gelmediğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.