1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Apple, Türkiye'deki tüm ürünlerinin satışını durdurdu
Apple, Türkiye'deki tüm ürünlerinin satışını durdurdu

Apple, Türkiye'deki tüm ürünlerinin satışını durdurdu

A+A-

 Apple, Türkiye'de tüm ürünlerinin online alışveriş sitesinde satışını durdurdu. Ürünleri satın almak isteyenler 'şu anda mevcut değil' uyarısıyla karşılaşıyor.

Türk Lirası'ndaki değer kaybı nedeniyle Apple, Türkiye'deki tüm ürünlerinin satışını durdurdu.

Apple'ın Türkiye'deki resmi internet sitesinde eski ve yeni bütün ürünlerinin satışı gerçekleştirilemiyor. Ürünlerin gönderim kısmında ya “şu anda mevcut değil” ibaresi gösteriliyor; ya da ürünün kapasite veya renk seçeneği çalışmıyor.

Satışların ne zaman yeniden başlayacağı ise bilinmiyor.

Apple’dan artan dolar ve euro kuru ile bağlı olarak bir fiyat artışı gerçekleşmesi bekleniyor.

Öte yandan dolardaki artış gayrimenkulde son yılların ay bazında en büyük fiyat artışına neden olurken, fiyatlarını artıramayanların ilanlarını çektiği ya da tapudaki satıştan döndüğü belirtildi.

Dünya gazetesinden Aysel Yücel ve Leyla İlhan'ın haberine göre; dolardaki artışın etkilerini değerlendiren Emlakjet CEO'su Tolga İdikat da takip ettiği bir evin ilanında bedelin, bugün anormal bir artış ortaya koyarak 3 milyon liradan 3 milyon 700 bin liraya yükseltildiğini söyledi.

Aryıca Otomotiv veri analiz şirketi Cardata'nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, otomobil piyasasında son iki günde online ilanlarda 9 bin aracın geri çekildiğini aktardı.

Arabam.com Pazarlama Direktörü Dr. Naim Çetintürk, ilanlardaki azalmaya dikkat çekerek, "Arabam.com'daki ilanlarda da düşüş söz konusu. Tüketici, dolar kurundan dolayı aracın değeri daha da yükselir beklentisiyle aracını satmıyor. Kasım başından bu yana ilandaki araç sayısı yüzde 10 azaldı” dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.