1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AP: ABD Kararları DTÖ kurallarına aykırı
AP: ABD Kararları DTÖ kurallarına aykırı

AP: ABD Kararları DTÖ kurallarına aykırı

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Forumu, ABD’nin Türkiye'ye yönelik ilave çelik ve alüminyum vergisi kararının gayrimeşru ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına aykırı olduğunu belirtti.

A+A-

 

AP Türkiye Forumu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik ilave çelik ve alüminyum vergisi kararının gayrimeşru ve DTÖ kurallarına aykırı olduğunu açıkladı.

 

AP’den 60 milletvekilinin üye olduğu Forum'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile ABD arasında derinleşen diplomatik gerginliğin endişeyle takip edildiği kaydedildi.

 

Açıklamada, "Avrupa Birliği (AB), ABD'nin ulusal güvenlik gerekçelerini öne sürerek, Türkiye'ye uyguladığı ilave çelik ve alüminyum vergilerinin gayrimeşru ve DTÖ kurallarına aykırı olduğunu değerlendirmektedir" ifadesine yer verildi.

 

Türkiye'nin ekonomik olarak istikrarsızlaşmasının kimsenin çıkarına olmadığı belirtilen açıklamada, "AB'nin en büyük ticari ortaklarından biri olan demokratik Türkiye'nin ekonomik olarak müreffeh ve istikrarlı olması bizim de çıkarımızadır" denildi.

 

Açıklamada, iki NATO müttefiki Türkiye ve ABD'nin sorunlarını çözmek için yapıcı diplomatik girişimlere başvurması gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.