1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Ankara ile Bağdat petrolde anlaştı
Ankara ile Bağdat petrolde anlaştı

Ankara ile Bağdat petrolde anlaştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Yıldız\'ın, Irak Başbakan Yardımcısı Şehristani ile görüşmesinin oldukça verimli geçtiğini bildirdi

A+A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bağdat'ta, Başbakan Nuri el-Maliki'nin enerji işlerinden sorumlu yardımcısı Hüseyin Şehristani ile bir araya geldi

Türkiye, Bağdat'ın onayı olmadan Kürdistan Bölgesinden petrol ihraç edemeyecek. Bu sonuç, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın Bağdat'ta Iraklı mevkidaşıyla yaptığı görüşmeden çıktı. Bağdat'la yaşanan sıkıntı bu uzlaşmayla giderilirken, şimdi gözler bugün Erbil'de yapılacak olan enerji konferansına çevrildi.

Türkiye ve Irak, Irak'ın herhangi bir bölgesinden petrol ihracatında Bağdat'tan onay alınması konusunda uzlaştı.

Açıklama Bağdat'ta Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Irak'ın enerjiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani'nin görüşmesinin ardından geldi.

Şehristani, "Bağdat ve Ankara, Irak'ın herhangi bir bölgesinden petrol ihracatında merkezi hükümetin onayının olması gerektiği konusunda uzlaştı" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, petrol işbirliği kapsamında Başbakan Erdoğan ile Ankara'da bi raraya gelmiş ve bazı sözleşmeler imzalanmıştı.

Irak merkezi yönetimi, Türkiye'nin Bölgesel Kürt Yönetimi’yle yaptığı bu petrol anlaşmasına tepki göstermişti. Bu yüzden, Bağdat'ın hava sahasını Türkiye'den yapılan özel uçuşlara kapattığı iddia edilmişti. Ancak, Irak Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü, böyle bir kararın söz konusu olmadığını söyledi.

Bu arada Enerji Bakanı Taner Yıldız, Bağdat'ta yaptığı görüşmenin ardından Erbil'e geçti. Bakan Yıldız, bugün 300 şirketin katılacağı Kürdistan-Irak Petrol ve Gaz Konferanası'na katılacak.


dunyabulteni

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.