1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ankara, Filistin'deki seçim kararından memnun
Ankara, Filistin'deki seçim kararından memnun

Ankara, Filistin'deki seçim kararından memnun

Filistin'de 14 yıl aradan sonra yapılacak milletvekili ve başkanlık seçimlerinin tarihini belirleyen kararnamenin imzalanması, Türkiye tarafından memnuniyetle karşılandı.

A+A-

 

Dışişleri Bakanlığı, Filistin'de seçimlerin düzenlenmesine ilişkin başkanlık kararnamesiyle ilgili yazılı açıklama yayımladı.


Açıklamada, "Filistin'de Devlet Başkanı Abbas'ın, Filistin Meclisi, Filistin Devlet Başkanlığı ve Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin düzenlenmesine ilişkin başkanlık kararnamesini yayımlamasından memnuniyet duyuyoruz. Türkiye, seçimlerin başarılı şekilde gerçekleştirilebilmesi için Filistin'e her türlü desteği vermeye hazırdır" denildi.
Filistinliler arası uzlaşı sürecinde kaydedilen bu ilerlemenin ve İstanbul'da Türkiye'nin ev sahipliğini yaptığı görüşmelerde varılan seçim mutabakatının hayata geçirilmesine yönelik iradenin takdirle karşılandığı ve bu kararla, Filistin davasının daha güçlü şekilde savunulması yolunda önemli adım atıldığı vurgulandı.
Filistin Özerk Teşkilatı Başkanı Mahmut Abbas, 22 Mayıs 2021'de milletvekili ve 31 Temmuz 2021'de de başkanlık seçimlerinin yapılmasını öngören kararnameyi dün imzalamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.