1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ankara Barosu seçim için İstanbul'a taşınıyor
Ankara Barosu seçim için İstanbul'a taşınıyor

Ankara Barosu seçim için İstanbul'a taşınıyor

A+A-

 Ankara Barosu Yönetim Kurulu tarafından alınan karara göre, baroya bağlı avukatlar 23 Haziran'da yapılacak İstanbul seçimlerinde Seçim Koordinasyon Merkezi'nde görev alacak. 

Ankara Barosuna bağlı gönüllü avukatlar, Seçim Koordinasyon Merkezi’nde seçimin güvenli geçmesi adına görev alacak.

Ankara’daki avukatlara çağrı yapmaya hazırlandıklarını söyleyen Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, “Yüksek Seçim Kurulu’nun hukuka tamamen aykırı kararının ardından ortaya çıkan hassasiyet ve sandıklara sahip çıkma duygusu göz önünde bulundurulduğunda en az bin avukatla 23 Haziran’da İstanbul’da olmayı planlıyoruz” dedi.

 

Sağkan, "İnsan hakları alanındaki sorumluluğumuz, avukatlık kanunun 95’nci maddesi bu noktada barolara görev yüklüyor, aynı şekilde seçme ve seçilme hakkını da kapsadığı için İstanbul Barosu’na destek olmak gayesindeyiz. İstanbul’da her okulda değil artık her sandıkta bir avukat bulundurulması kampanyası çerçevesinde meslektaşlarımıza çağrıya çıkacağız. Buna başvuran çok sayıda meslektaşımızla birlikte 23 Haziran’da sandıklarda görev alacağız" ifadelerini kullandı.

 

İstanbul Barosuna ait Seçim Koordinasyon Merkezi’nde bir kısım avukatın telefonla ulaşan ihbarları değerlendirerek gerekli başvuruları yapacağını, büyük bir avukat grubunun da sandık başlarında görev alacağını belirten Sağkan, sözlerine şunları ekledi:


“Sandığa sahip çıkmak tüm vatandaşların hem borcu hem de görevi. Seçim günü yaşanacak olumsuzluklarda görev alma noktasında seçim mevzuatının varlığı çok daha anlamlı ve kıymetli oluyor. Genellikle hukuki tartışma çerçevesinde yürüyen itirazlar söz konusu oluyor. Herkesin de bu yasaları ayrıntılı olarak bilme imkanı olmadığından dolayı avukatların varlığının çok büyük anlamı var. Biz o sebeple tüm Türkiye’deki avukatlara çağrı yapıyoruz. İstanbul’daki seçimlerde tüm sandıklara sahip çıkılması ve görev alınması gerekiyor. Özelde Ankara Barosu başkanı olarak Ankaralı meslektaşlarıma bizlerle beraber 23 Haziran’da İstanbul’da görev alma çağrımı bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.