1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ankara Adliyesi önünde toplanan avukatlara polis müdahalesi
Ankara Adliyesi önünde toplanan avukatlara polis müdahalesi

Ankara Adliyesi önünde toplanan avukatlara polis müdahalesi

Barolar ile birlikte meslek kuruluşlarının yapısını değiştirmeye yönelik yasa değişikliği teklifine karşı çıkan avukatlar, Ankara Adliyesi önünde toplandı.

A+A-

 

Barolar ile birlikte meslek kuruluşlarının yapısını değiştirmeye yönelik yasa değişikliği teklifine karşı düzenlenecek Büyük Savunma Mitingi'nin iptal edilmesinin ardından avukatlar, Ankara Sıhhiye Adliyesi'ne gidip suç duyurusu yapma kararı aldı.

 

Baro başkanları ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen avukatlar, kurulan barikatlardan kontrollü şekilde geçerek Ankara Sıhhiye Adliyesi önünde toplandı. “Savunma susturulamaz” yazılı pankart ve dövizler taşıyan avukatlar, “Hak, hukuk adalet. Savunma susturulamaz", "Feyzioğlu istifa” sloganları attı.

 

Cumhuriyet'in aktardığına göre avukatlar adına ortak açıklamayı okuyan Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan, avukatların hiçbir zaman boyun eğmeyeceğini ve bunun tarihi sorumlulukları olduğunu söyleyerek, “Bu yüzden, insan onurunun yeryüzünün ve gökyüzünün güçlüleri karşısında korunmasının tarihi avukatlarla başlar. Ancak o güçlülerin avukatlardan her devirdeki korkusu öyle büyük olmuştur ki; bazen onları hapislerle, idamlarla tehdit ettirmiş bazen de bir virüs salgınından çaresizce medet umdurmuştur” diye konuştu.

Avukatların cübbelerinin ‘gökyüzü kadar büyük’ olduğunu ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğini vurgulayan Sağkan, “Şimdi onların cübbeleri bir barınak, bir çatı, bir kalkan. Altına kimsesiz çocuklar, öldürülen kadınlar, yakılmış ormanlar ve ortadan kaldırılmak istenen koca bir adalet sistemi sığıyor” dedi.

Polis müdahale etti

Daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) yürüme kararı alan avukatlar, polis müdahalesiyle karşılaştı. Müdahale, Anadolu Ajansı'nın (AA) objektiflerine de yansıdı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.