1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Angela Merkel: ABD bize yardım etsin
Angela Merkel: ABD bize yardım etsin

Angela Merkel: ABD bize yardım etsin

Almanya Başbakanı Merkel sığınmacı krizinin üstesinden gelmek için ABD'den yardım istedi.

A+A-

Merkel, Berlin'de düzenlenen Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) Federal Meclis Grubu toplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa ve ABD'nin her durumda çok sayıda sığınmacı alabileceğini, ancak bunun acil yardım şeklinde olabileceğini söyledi.

"ABD'NİN YARDIMI OLMADAN YAPAMAYIZ"

"Avrupa'nın bunu, ABD'nin yardımı olmadan yalnız başına yapmasına inanmak bana gerçekçi görünmüyor" diyen Merkel, ABD'nin daha fazla Suriyeli sığınmacı alabileceğini, Türkiye, Lübnan ve Ürdün'de kamplardaki şartların iyileşmesine katkı sağlayabileceğini ve insanların ülkelerinden kaçma sebepleriyle mücadele edebileceğini belirtti.

AB hükümet ve devlet başkanlarının katılacağı çarşamba günü düzenlenecek AB Zirvesi'nde, sığınmacıların AB içinde dağıtılması konusunda hızlı bir şekilde netice alınmasını beklemediğini ifade eden Merkel, bu konuda sabır ve uzun soluk gerektiğini kaydetti.

ABD ile müzakere edilen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) konusunda yıl sonuna kadar ana hatlarda anlaşma sağlanmasını isteyen Merkel, Almanya'nın özellikle ihracata bağımlı olduğu için TTIP'in işverenler ve çalışanlar için önemli olduğunu belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.