1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Anayasa Mahkemesi’nden Osman Baydemir kararı
Anayasa Mahkemesi’nden Osman Baydemir kararı

Anayasa Mahkemesi’nden Osman Baydemir kararı

A+A-

AYM, eski HDP milletvekili Osman Baydemir’in bireysel başvurunu değerlendirerek Baydemir’e 30 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve HDP eski Milletvekili Osman Baydemir’in 2006 yılında katıldığı bir eylem nedeniyle kendisine verilen kovuşturmayı erteleme kararıyla ilgili yaptığı bireysel başvuruda hak ihlali kararı verdi.

AYM, 15 Eylül'de verdiği kararda Baydemir'in toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlal edildiğine oy çokluğuyla, makul sürede yargılanma hakkının ihlal edildiğine oy birliği ile hükmetti. Baydemir'e 30 bin lira manevi tazminat ödenecek.

Gazete Duvar’ın yer verdiği habere göre AYM, kovuşturmanın ertelenmesi kararıyla ilgili değerlendirmesinde, "Anayasa Mahkemesi içtihadına göre henüz mahkûm edilmemiş olsa bile ertelenen kovuşturmanın gelecekte yeniden başlayabilme olasılığının başvurucularda stres ve cezalandırma endişesini devam ettireceği kanaatine varılmış ve söz konusu kararlarda başvurucuların ifade ve basın özgürlüklerine müdahalede bulunulduğu kabul edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:gazeteduvar

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.