1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Amr Musa,''Kürtler menfaatlerini daha iyi bilir''
Amr Musa,''Kürtler menfaatlerini daha iyi bilir''

Amr Musa,''Kürtler menfaatlerini daha iyi bilir''

Arap siyasetçi ve Arap Birliği eski Başkanı Amr Musa, neyin kendi menfaatlerine olduğunu Kürtlerin daha iyi bildiğini söyledi.

A+A-

 

 

Amman'da devam eden Ortadoğu ve Kuzey Afrika konulu Dünya Ekonomi Forumu’na katılan Amr Musa, Kürdistan Bölgesi'nde yapılması planlanan bağımsızlık referandumu ile ilgili konuştu.

Amr Musa, “Kürtler kendi menfaatini benden de senden de daha iyi biliyor. Kürtler kendileri için neyin iyi olduğunu biliyor ki, referandum için bir tarih belirleyecekler. Ama gördüğümüz güzel resim, Kürt olan Fuad Masum'un Irak Cumhurbaşkanı olmasıdır” dedi.

Irak Parlamentosu eski Başkanı Hazım Hasani, Kürtlerin neyi istediklerinin haykırdığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Şimdiden Kürdistan Bölgesi'nin referandumda neyi isteyeceğini biliyoruz. Kürt milleti devlet sahibi olmanın kendi hakları olduğunun farkında. Ancak imkansız, çünkü bu Kürdistan Bölgesi ile Irak arasında işbirliği sonucu olmalı.”

Irak İnsan Hakları eski Bakanı Bahtiyar Emin ise, Kürdistan Bölgesi'nde yapılması planlanan referandumun birçok dünya lideriyle görüşüldüğünü söyledi.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika konulu Dünya Ekonomi Forumu'na İspanya Kralı 6. Felipe'nin yanı sıra, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge Ivanov, Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi ve Nijer Devlet Başkanı Mahamadou Issoufou'n da aralarında bulunduğu 11 ülke lideri katıldı.

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.