1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Amerikalı Askeri Konvoy Irak'tan Suriye'ye Geçti
Amerikalı Askeri Konvoy Irak'tan Suriye'ye Geçti

Amerikalı Askeri Konvoy Irak'tan Suriye'ye Geçti

Amerikalı askeri güçlerine bağlı askeri ve lojistik cihazlar taşıyan konvoylar Irak'tan Suriye'nin Kuzey bölgelerine girdi.

A+A-

 

Suriye İnsan Hakları İzleme merkezi Perşembe akşamı Amerika askeri konvoyunun El Velild sınır kapısından Haseke'nin çevresindeki Amerika askeri üslerine lojistik, askeri teçhizat ve yakıt tankerleri taşıyan 40 kamyondan oluşan konvoyun Suriye'ye giriş yaptığını  duyurdu. 

 

Amerikalı işgalci güçleri, uluslararası bir koalisyon çerçevesinde IŞİD teröristleriyle savaştıklarını iddia ediyorlar, ancak onlar, Suriye Demokratik Güçleri-SDG ile işbirliği içinde, Suriye'nin Kuzey Doğu bölgesindeki petrol sahalarının çoğunu ele geçirmiş ve Suriye petrolünü çalmak istiyorlar.  Geçen aylarda ve yıllarda da Suriye'nin petrol sahalarına silah, askeri teçhizat taşıyan binlerce kamyon girdi.

 

ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık döneminin  başında ülkesinin Suriye'de IŞİD dahil terörist grupların oluşumunda önemli bir rol oynadığını kabul etti ve böylece , ABD ve müttefiklerinin Suriye'de terörle mücadele bahanesiyle yasadışı varlığı ortaya çıktı.

 

Geçenlerde Suriye cumhurbaşkanı  Beşar Esad ABD'yi Almanya'daki Nazi rejimine benzetti ve Washington'un Suriye petrolünü çaldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.