1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Altan Tan: PKK silah bırakmalı
Altan Tan: PKK silah bırakmalı

Altan Tan: PKK silah bırakmalı

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Erbil ziyareti, eskisi kadar olmasa da çözüm sürecini Kürt partileri nezdinde yine gündeme getirdi.

A+A-

Rûdaw’a konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Kürt meselesinde diyalog için uygun bir zemin olması gerektiğini, bunun için de PKK’nin silahları bırakması gerektiğini söyledi.

 

Altan Tan, şöyle konuştu:

 

“Her ülkenin özgül şartları ayırdır. Suriye’deki meselesinin netleşmesi lazım. Bunun için de PKK’nin Türkiye’de silahlara veda etmesi lazım. Suriye’de de çoğulcu bir Kürt yapısının ortaya çıkması lazım. Tıpkı Irak Kürdistanı’nda olduğu gibi, Güney Kürdistan’da olduğu gibi. Şöyle özetleyebiliriz: Irak’taki Kürtlere bağımsızlık, Suriye’deki Kürtlere statü, Türkiye’de de Kürt’üyle, Türk’üyle herkese demokrasi.”

 

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) ise çözüm süreci konusunun eskidiğini ve yavaş yavaş gündemden düştüğünü belirtiyor. HAK-PAR Başkanı Refik Karakoç, Türkiye ve Kürtler için başlıca konunun Kürdistan Bölgesi’ndeki referandum olacağını ifade ediyor.

 

Karakoç, “Çavuşoğlu’nun ziyaretinin yüzde 90 referandum için olduğunu biliyoruz. Referandumun yapılmaması için. Zaten kendisi direkt söyledi” dedi.

 

Kürdistan Sosyalis Partisi (PSK) ise çözüm süreci ile PKK konusunu birbirinden ayırıyor. PSK, Erbil - Ankara  ilişkilerinde çözüm sürecinin değil ama PKK konusunun her zaman önemli bir gündem maddesi olduğunu düşünüyor.

 

PSK Genel Sekreter Yardımcısı Alaaddin Aras, “Devlet silahları susturmak istiyorsa ya da PKK’nin silah bırakmasını istiyorsa onlarla görüşsün” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.