1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Almanya'dan savaş uyarısı
Almanya'dan savaş uyarısı

Almanya'dan savaş uyarısı

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Körfez’de Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin savaşa dönüşebileceğini söyledi.

A+A-

“Frankfurter  Allgemeine Sonntagszeitung” gazetesine açıklamalarda bulunan Gabriel, Körfez krizini ‘dramatik’ tanımlayarak, “Bu anlaşmazlığın bir savaşa dönüşebileceği tehlikesi bulunuyor” dedi.

ABD, Türkiye, İran, Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt dışişleri bakanlarıyla hafta arasında görüştüğünü belirten Gabriel, “Görüşmelerden sonra  durumun ne kadar ciddi olduğunu biliyorum. Ancak ilerleme sağlanması için şansımız var” ifadelerini kullandı.

Gabriel, ihtilafta olan tarafların birbirleriyle görüşmeleri gerektiğininin altını çizdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de daha önce Meksika ziyareti  sırasında yaptığı açıklamada, Körfez’deki durumu kaygı verici olarak  değerlendirmişti.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır ve Yemen, pazartesi günü Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini  duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını  istemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.