1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Almanya’daki saldırgan annesini öldürüp intihar etti!
Almanya’daki saldırgan annesini öldürüp intihar etti!

Almanya’daki saldırgan annesini öldürüp intihar etti!

Almanya'nın Hanau kentinde iki nargile kafeye silahlı saldırı düzenleyen ve 11 kişinin ölümüne yol açan saldırganın, annesini öldürüp intihar ettiği açıklandı.

A+A-

 

Almanya’da 11 kişiyi öldüren saldırganın “yabancı düşmanı” saiklerle hareket ettiği, olayın “terörist saldırı” şüphesiyle soruşturulduğu bildirildi. Saldırganın annesini de öldürüp intihar ettiği açıklandı.

Bild’in haberine göre, ölenlerden 5’i nargile kafede bulunan gençlerdi. Bild, bu gençlerden birinin bir kadın olduğunu, ölenlerin çoğunun da Kürt olduğunu yazdı. Saldırganın nargile kafede oturanlara rastgele ateş açtığı belirtiliyor.

Almanya İçişleri Bakanı, saldırganın annesini öldürüp intihar ettiğini açıkladı.

“MEKTUP VE VİDEO BIRAKTI”

Alman Bild gazetesi, Hanau'daki silahlı saldırıyı yapan kişilerden birinin ölü bulunan aşırı sağcı Tobias R. olduğunu yazdı. Gazete, aşırı sağcı görüşleriyle tanınan Tobias R.'nin saldırıyla ilgili bir mektup ve video bıraktığını ileri sürdü.

Gazeteye göre, Tobias R. adlı saldırgan mektupta, “Almanya’dan sınırdışı edilmesi mümkün olmayan bazı halkların yok edilmesi gerektiğini” öne sürüyor. Saldırganın ayrıca YouTube’a da saldırı öncesinde “Amerikalılara kişisel bir mesaj” adı altında İngilizce bir video yüklediği belirtiliyor. Saldırgan bir ofiste kayda aldığı mesajında ABD’de gizli askeri üslerin bulunduğunu, çocukların buralarda istismar edildiğini, işkenceye uğradığını ve öldürüldüğünü söylüyor.

Tobias R'nin saldırıyı gerçekleştirdiği Hanau kentinde doğduğu ve 1977 doğumlu olduğu belirtiliyor. Üniversite mezunu olan Tobias R. iktisat okumuş.

Alman Haber Ajansı DPA'ya bilgi veren bir polis sözcüsü, özel harekat timinin saldırgan olduğu düşünülen kişinin evine baskın düzenlediği ve evde saldırganın dışında bir kişinin daha cesedinin bulunduğunu söyledi.

Buna göre Hanau'daki saldırı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.