1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Almanya: Kürtler bizimle birlikte savaştı
Almanya: Kürtler bizimle birlikte savaştı

Almanya: Kürtler bizimle birlikte savaştı

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Kürtlerin kendileriyle birlikte DAİŞ’e karşı ön safta savaştığını ve DAİŞ’le mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

A+A-

 

Münih Güvenlik Zirvesi’nde konuşan Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, DAİŞ’le mücadeleye devam edeceklerini, çünkü DAİŞ’in bitmediğini ve taktik değiştirdiğini belirtti.

Kürtlerin kendileriyle beraber DAİŞ’e karşı ön cephede savaşıp kurbanlar verdiğini vurgulayan Alman Bakan, Kürtlerin ve diğer kesimlerin doğrudan katılımı ile bölgede barışın gerçekleşeceğini kaydetti.

Leyen, “Görevimize devam edeceğiz. Çünkü DAİŞ tümüyle bitmedi, eylem ve yöntemlerini değiştirdi. Buna göre bizim de mücadele yöntemimizi değiştirmemiz lazım” dedi.

Irak’ta yeni kurulan Adil Abdulmehdi hükümetini olumlu bir adım olarak bulduklarını ifade eden Leyen, “Önümüzdeki süreçte hep birlikte hükümete destek olmalıyız. Irak’ın yeniden inşası ve önümdeki sürece tüm Iraklı taraflar katılmalı. Bu taraflardan Şii, Sünni ve Kürtleri kastediyorum” ifadelerini kullandı.

Alman Bakan, “Kürtler DAİŞ’e karşı mücadelede bizimle birlikte ön safta savaştılar ve çok kurban verdiler. Ezidiler de önümüzde sürece katılmalı. Bu şekilde barış sürdürülebilir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.