1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Almanya, İsrail devletini tanımayan göçmenleri sınır dışı edecek'
'Almanya, İsrail devletini tanımayan göçmenleri sınır dışı edecek'

'Almanya, İsrail devletini tanımayan göçmenleri sınır dışı edecek'

Küfür tek millet

A+A-

 

Almanya'da 'İşgalci İsrail karşıtı göçmenlerin' sınır dışı edilmesine olanak sağlayacak bir mevzuat tasarısının yolda olduğu belirtildi.

 

Politico'dan Laurens Cerulus'un aktardığına göre, Başbakan Angela Merkel'in liderlik ettiği Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) ittifakı, Almanya'da 'anti semitizmin her türlüsünü' sınır dışı edilme gerekçesi haline getirecek bir mevzuat tasarısı üzerinde çalışıyor.

Die Welt gazetesinin haberine göre 'Yahudilerin yaşam biçiminin mutlak kabulü' entegrasyonun temel ölçütlerinden biri olarak kabul edilecek. Habere göre "Almanya'daki Yahudi yaşam biçimini, ya da İsrail devletinin varlığını tanımayanlar" Almanya'da yaşama hakkına sahip olamayacak.

​Tasarının Yahudi soykırımını anma günü olan 27 Ocak tarihinde meclise sunulacağı belirtildi.

'KARARLILIKLA KARŞI ÇIKACAĞIZ'

 

Konuyla ilgili olarak konuşan CDU ve CSU ittiffakının başkan vekili Stephan Harbarth 'Arap ve Afrika kökenli göçmenlerin anti semistliğine kararlıklıkla karşı çıkacağız' ifadesini kullandı.

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararının ardından Almanya'da düzenlenen bir eylemde İsrail bayrağı yakılması tartışma konusu olmuştu. Alman kamuoyunun bir bölümü duruma tepki göstermişti.

Önergenin yaşanan bayrak krizinin üzerine gelmesi dikkat çekti.

 

 

         sputnik

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.