1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ALman Medyasından Çirkin Başlık''Müslümanlardan İslamcı teröre tepki''
ALman Medyasından Çirkin Başlık''Müslümanlardan İslamcı teröre tepki''

ALman Medyasından Çirkin Başlık''Müslümanlardan İslamcı teröre tepki''

A+A-

 

Batının silahı ve aklıyla bölgede yani İslam çoğrafyasında taşeron örgütler destekleniyor ve bunu aynı zamanda İslam'a karşı bir yıpratma aracına çeviriyorlar. Birçok yapılanma batının istihbarat örgütlerinin direk yada dolaylı etkisi altında.Hal böyle iken batı basını bu çirkin tezgahı görmezden gelip ''islamcı terör'' ifadesi ile bir algı oluşturmakta. Bunun en son örneği Almanya'da şiddete karşı yapılan eylemin basına yansıma şeklinde görmek mümkün. Haber şu şekilde verildi:

Almanya’nın Köln kentinde radikal İslamcı terörizme karşı barış gösterisi düzenlendi. “Bizimle değil“ sloganıyla bir araya gelen yaklaşık 500 kişi, İslam adına işlenen terör eylemlerini kınadı.

Kent merkezindeki Heumarkt meydanında toplanan kalabalık buradan topluca harekete geçti. "İslam adına” işlenen terör eylemlerinden rahatsızlık duyan Müslümanlar, Köln sokaklarından tüm dünyaya terörizme mesafeli oldukları mesajını verdi.

Gösteri yürüyüşünde Müslümanları, diğer din ve inançlardan çok sayıda kişi de yalnız bırakmadı. Siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum kuruluşları, insani yardım örgütleri, Katolik ve Protestan kiliselerinden temsilciler Müslümanlarla birlikte omuz omuza yürüdü.(DW)

Haberin içeriğinde İslam adına yapılanlar eleştiriliyor toplum tarafından ancak atılan manşet islam ve terör kavramlarını iç içe alıyor. Bu tür bir manşet yıllardır sürmekte olan ve istihbarat odaklı manşet hüviyeti taşımaktadır. 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.