1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Âlimlerden “İsrail ile normalleşme” tepkisi
Âlimlerden “İsrail ile normalleşme” tepkisi

Âlimlerden “İsrail ile normalleşme” tepkisi

A+A-

 

 

Sudan Âlimler Birliği, Sudan Başbakan Yardımcısı ve Yatırım Bakanı Mübarek el-Fadıl el-Mehdi’nin dile getirdiği “İsrail ile normalleşme” çağrısını kınadı ve “Siyonist devletle herhangi bir normalleşme çağrısı geçersizdir, çünkü bu, ümmetin ilkelerine aykırıdır” dedi


 

Âlimler Birliği Başkanı Muhammed Osman Salih, “Siyonist devletle herhangi bir normalleşme çağrısı geçersizdir, çünkü bu, ümmetin ilkelerine aykırıdır” dedi. İsrail’i tanımayı reddeden nedenlerin hâlen geçerli olduğuna işaret eden Salih, “Birliğimiz bütün üyeleriyle Başbakan Yardımcısı Mehdi’nin siyonist devletle normalleşme çağrısının geçersiz olduğunu vurguluyor” diye konuştu. Salih, terörist İsrail’in herhangi bir barış eğilimi taşımadığını, Filistin topraklarında ihlal politikasını sürdüğünü ve Mescid-i Aksa’da Müslümanlara kısıtlamalar getirdiğini belirtti. Sudan Başbakan Yardımcısı Mehdi, Pazar günü katıldığı bir televizyon programında, ülkesi ile İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesini (!) desteklediğini açıklamıştı.

SİYONİST YAYILMACILIK BÜYÜYOR

İsrail’in işgal altında tuttuğu Batı Şeria’nın güneyinde 3 yeni Yahudi işgal birimi inşa etmeyi planladığı belirtildi. “Yehuda Dağını Kalkındırma” adlı İsrailli şirket, Batı Şeria’nın güneyindeki GushEtzion yerleşim birimi konseyi ile iş birliği hâlinde söz konusu bölgede 3 yeni birim inşa etmeyi planlıyor. Haberde, şirket müdürü MosheMoskoviç’in “İlgili bakanlıklarla üzerinde çalıştığımız yeni yerleşim birimleri, Kudüs ve çevresindeki konut krizini çözecek” ifadelerine yer verildi. Yapılması planlanan işgal birimlerinden ilkinin 500 ila 1000 konut, ikincisinin 500 konutu kapsayacağı, üçüncü yerleşim biriminin ise yaklaşık 10 bin kişi kapasiteli olacağı aktarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.