1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ali Sistani'den Papa'ya: Dini liderler trajedilerin yaşanmasına engel olabilir
Ali Sistani'den Papa'ya: Dini liderler trajedilerin yaşanmasına engel olabilir

Ali Sistani'den Papa'ya: Dini liderler trajedilerin yaşanmasına engel olabilir

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, üç günlük ziyareti kapsamında Necef’e Şii lider Ayetullah Ali Sistani ile bir araya geldi.

A+A-

 

Papa Francesco, koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle ilk yurt dışı seyahatini Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne gerçekleştirdi.

Irak ziyareti kapsamında bu sabah Necef’e giden Papa, Şiilerin dini merci Ayetullah Ali Sistani ile bir araya geldi.

Sistani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede, çağımızda insanlığın ve ibadet yerlerinin karşılaştığı büyük zorluklar ve bunların üstesinden gelmede Allah'a olan inancın ve yüksek ahlaki değerlere bağlılığın rolü ele alındı.

Görüşmede Sistani, başta işgal altındaki Filistin halkı olmak üzere farklı ülkelerdeki birçok insanın, özellikle savaş, şiddet eylemleri, ekonomik abluka, yerinden edilme, baskı, yoksulluk, dini ve entelektüel zulüm, temel özgürlüklerin bastırılması ve sosyal adaletin yokluğundan dolayı sorunlar yaşadığını dile getirdi.

Büyük dini ve ruhani liderlerin bu sorunları durdurmada önemli rol oynaması gerektiğini vurgulayan Sistani, ilgili tarafların aklıselime, savaş dilini reddetmeye ve halkların hakları pahasına kendi çıkarlarını genişletmemeye teşvik edilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

Ülkedeki Hristiyanların diğer Iraklılar gibi tüm haklara sahip olması ve güven içinde yaşamasını önemsediğini aktaran Sistani, Irak'ı ziyaretinden dolayı Papa'ya teşekkür etti.

Papa'nın Necef sonrası Nasiriye'deki antik Ur kentine geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.