1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Ali Karadaği: İslam dininde barışmak vacip, kardeşler arasındaki bağların koparılması haramdır
Ali Karadaği: İslam dininde barışmak vacip, kardeşler arasındaki bağların koparılması haramdır

Ali Karadaği: İslam dininde barışmak vacip, kardeşler arasındaki bağların koparılması haramdır

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krize ilişkin, "İslam dininde barışmak vacip, kardeşler arasındaki bağların koparılması haramdır." dedi.

A+A-

 

 

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, kardeşler arasında bağların koparılmaması gerektiğini belirterek, birlik çağrısında bulundu.

Karadaği, yaptığı yazılı açıklamada, Körfez'deki çatlağın, hikmet ve akılla onarılacağını kaydederek, "Kardeşler arasındaki anlaşmazlığın sona erdirilmesi gerekiyor. İslam dininde barışmak vacip, kardeşler arasındaki bağların koparılması haramdır." ifadesini kullandı.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ı "bölgede oluşan çatlağı onarmaya çalıştığı" için tebrik eden Karadaği, söz konusu krizin ivedilikle kontrol altına alınması konusunda Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Kuveyt Emiri Sabah'ın sahip oldukları bilgelik ve vizyona güvendiğini vurguladı.

Karadaği, Müslüman Alimler Birliğinin birlik, kardeşlik ve uzlaşının yanı sıra kardeşler arasındaki çekişmenin sona ermesine verdiği öneme işaret ederek, kardeşler arasındaki birliğin dini açıdan farz olduğunu, reel anlamda ise gerektiğini kaydetti.

İslam dininin, kardeşler arasında görüş ayrılığı yaşandığında diyaloğa çağırdığını aktaran Karadaği, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bir Müslüman'ın diğerine eziyeti yasaklanmıştır. Eziyetin, sıla-i rahimi koparmakta somutlaşan psikolojik, bedensel ve sosyal şekilde olmak üzere eziyetin farklı yolları var. Ülkelerin, komşularının haklarına saygı duyması gerekir."

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, pazartesi günü Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Katar'a karşı diplomatik ablukaya daha sonra Maldivler, uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya'daki Tobruk hükümeti ve Moritanya da katılmıştı. Ürdün ise salı akşamı Katar ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürdüğünü ve merkezi Katar'da bulunan El-Cezire televizyonunun yerel ofisini kapattığını duyurmuştu.

 

aa

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.