1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Ali Bapir: KDP daha fazla sorumluluk üstlenmeli
Ali Bapir: KDP daha fazla sorumluluk üstlenmeli

Ali Bapir: KDP daha fazla sorumluluk üstlenmeli

Kürdistan İslami Topluluk (Komel) lideri Ali Bapir, KDP’nin uzun bir mücadelede tarihine sahip olduğunu ve halen de belli bir konuma sahip olduğunu bu yüzden daha fazla sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

A+A-

 

Kürdistan Demokrat Partis’nin (KDP) bir heyeti bu sabah Komel’i ziyaret etti.

 

Toplantı sonrası Ali Bapir ile KDP Genel Sekreteri Fazıl Mirani ortak basın açıklaması yaptı.

 

Fazıl Mirani, “Bu ülke ve Kürdistan halkının güvenliğini sağlamak önceliğimizdir. Bu dün Kak Neçirvan ve onun Başbakanı olduğu hükümet kabinesi ve arkadaşlarının göreviydi. Bugün de bu sorumluluk Mesrur bey ve onun Başbakanlığı yapacağı hükümet ve ekibinin sorumluluğu olacak. Çünkü güvenliği sağlamak ve halkının hayatını idame ettirmek bugün bu milletin ihtiyaçlarındandır” dedi.

 

Mirani, “Artık gerek kabine içinde yer alanlar gerek kabine dışındakiler, hatta muhalefet bile doğru bir muhalefet yaparak milleti ve ülkesine hizmet edebilir. İktidardakiler iyi bir yöneterek ve adalet ile millet ve ülkeye hizmet edebilir” ifadelerini kullandı.

 

Ali Bapir ise, “KDP’nin uzun bir tarihi geçmişi var, bugün de önemli bir temeli, konumunu ve çizgisi var. Onun için onların daha çok sorumluluk sahibi olması ve zorluklara göğüs germesi gerekiyor” diye konuştu.

 

Ali Bapir, siyasi sorunların en kısa zamanda çözülmesini ve halkın taleplerine köklü çözümler bulunmasını ümit eden Bapir, “Dostane bir ziyaretti. Kürdistan, bölgesel durum ve ilişkilerimizin güçlendirilmesi konularını görüştük. Karşılıklı olarak olumlu ve iyi şeyler konuştuk. Tüm tarafların sorunların çözülebilmesi için sorumluluk içinde hareket etmesini umuyorum” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.